Tilinpäätös 2010

sunnuntai 2. tammikuuta 2011
Arvosijoitukseni tuottivat 30,6% voittoa vuonna 2010. Euron heikentyminen siivitti tulosta 9,9 prosenttiyksikköä, valuuttavaihteluista puhdistettu tulos oli 20,7%. Kelpo tulos siis!

Kävin vauhdikkaasti kauppaa, puolet salkkuni sisällöstä vaihtui vuoden aikana. Pidin kahta positiota alle vuoden: BP ja InterDigital (IDCC).

BP oli onnistunut spekulointi Meksikonlahden öljyonnettomuuden kustannuksista. Ostin osaketta toukokuussa, kun lehdissä kirjoiteltiin korvausten pakottavan BP:n konkurssiin. Aiemmissa suurissa öljyonnettomuuksissa korvausten määrä oli kuitenkin jäänyt pienehköksi ja maksuajat hyvin pitkiksi, jopa 20 vuotta. Arvioin maksimikustannukset 30 - 40 miljardin dollarin tasolle, mutta BP oli menettänyt arvostaan lähes 100 miljardia - markkina oli ylipessimistinen. Myin osakkeet ennen joulua, kun osakkeen hinta oli palannut normaalille tasolle, eli siis "onnettomuusalennus" oli poistunut. Öljy-yhtiöiden osakkeen hinta riippuu vahvasti öljyn hinnan kehityksestä, eikä minun osaamiseni riitä sen ennustamiseen.

InterDigital (IDCC) lisensioi mobiilialan patentteja (2G, 3G, LTE). Arvioin elokuussa yrityksen fair valueksi noin 42 dollaria. IDCC:n osake saavutti tuon tason joulukuussa ja myin sen pois.

InterDigital ja Nokia käyvät Yhdysvalloissa oikeustaistelua (US Internal Trade Commission, ITC). ITC tekee päätöksensä todennäköisesti ensimmäisen kvartaalin aikana. Jos IDCC voittaa, niin fair value kohoaa 76 dollariin. Jos IDCC häviää, niin kurssi saattaa laskea tasolle, jolla 42 dollarin fair value on jälleen houkutteleva. Osake saattaa siis vielä palata salkkuuni.

Etsin tänä vuonnakin osakkeita, jotka saa reilulla alennuksella ja jotka myyn 1 - 2 vuoden kuluessa toivottavasti voitolla...

Lähetä viesti arvosijoittamisesta