Hyvien yhtiöitteni toinen kvartaali

tiistai 20. elokuuta 2013
Päivityksiä hyvien yhtiöitteni liiketoiminnan kehityksestä.

Hyvät yhtiöni:

American Express (AXP)
Vodafone (VOD)
Strayer Education (STRA)
Intel (INTC)
Motorola Solutions (MSI)
Whistler Blackcomb Holdings (WB:TSX)

Hyviin yhtiöihin sijoittavat rahastoni / sijoitusyhtiöni:

Berkshire Hathaway (BRK)
Fairfax Financial Holdings (FFH:TSX)
Seligsonin Phoebus


Uusi hyvä yhtiö: Whistler Blackcomb Holdings

Whistler Blackcomb Holdings omistaa 75 prosenttia Whistlerin laskettelukeskuksesta, joka sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Vancouverista. Whistler Blackcomb Holdings on osakebondi, eli siis kestävää noin seitsemän prosentin osinkoa maksava yritys, joka kasvaa vähintään inflaation verran, mutta todennäköisesti nopeammin.

Kanadan valtio avittaa Whistler Blackcomb Holdingsin liiketoimintaa. Vuoden 2010 talviolympialaisten laskettelukisat pidettiin Whistlerillä, minkä vuoksi Kanadan valtio levensi vuorelle johtavaa moottoritietä, paransi Vancouverin lentokenttää ja paransi infrastruktuuria. British Columbian osavaltion liikevaihtovero pieneni huhtikuun alusta kahdestatoista prosentista viiteen prosenttiin, mikä leventää Whistler Blackcomb Holdingsin marginaaleja.

Pohjois-Amerikkaan perustettiin viimeksi merkittävä uusi laskettelukeskus kahdeksankymmentäluvun alussa. Uusia paikkoja ei ole enää tarjolla, minkä ansiosta Whistler Blackcomb Holdingsilla on leveä vallihauta. Tavallisesti kilpailuedun arviointi edes muutaman vuoden päähän on tavattoman vaikeaa. Tässä tapauksessa pohdintaan kului noin kolme sekuntia, sillä uuden vuoren syntyminen kestää tuhansia vuosia.

Intel

Kvartaalin aikana ehkä merkittävin uutinen oli design-win Samsungin Galaxy 3 tabletteihin, jotka tulevat käyttämään Intelin prosessoreja ja LTE-modeemia. Intel puskee prosessoreitaan kaikin voimin tabletteihin ja älypuhelimiin. Pääsy Samsungin premium-tuotteeseen on kohentaa Intelin tuotteiden uskottavuutta älypuhelinmarkkinalla ja enteilee toivottavasti tulevia voittoja.

Intel alkoi kvartaalin aikana toimittamaan tabletteihin ja ohuisiin kannettaviin tietokoneisiin tarkoitettua Haswell-tuoteperhettä. Kolmannessa kvartaalissa alkaa alle 200 dollarin laitteisiin tarkoitetun Bay Trail-tuoteperheen toimitus. Molemmat tuoteperheet kuluttavat merkittävästi vähemmän energiaa kuin edeltäjänsä, mikä pidentää tuotteita käyttävien laitteiden käyttöaikaa. Johto uskoo uusien tuotteiden piristävän myyntiä PC-markkinalle jonkin verran.

Motorola Solutions

Yksityisen sektorin liiketoiminnan heikkous jatkuu, sillä yksityiseltä sektorilta tuleva liikevaihto kutistui viisi prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Johto alensi ennustetta koko yhtiön liikevaihdon kasvusta tänä vuonna. Uuden ennusteen mukaan liikevaihto pysyy ennallaan edelliseen vuoteen verrattuna tai kasvaa prosentin.

Nimenomaan päätelaitteiden myynti on kasvanut odotettua hitaammin, sillä verkkoinfrastruktuurikauppoja on syntynyt odotettua nopeammin. Infrastruktuurin myynti petaa tulevaa päätelaitemyyntiä, sillä infrastruktuuria ei voi käyttää ilman niitä. Motorola Solutionsin liiketoimintamallihan on myydä ensi ohuen katteen verkkoinfrastruktuuri ja sen jälkeen verkon käyttöön tarvittavia korkean katteen päätelaitteita, jotka joutuu kaiken lisäksi uusimaan muutaman vuoden välein.

Pääoman palautus omistajille jatkuu vauhdilla. Motorola Solutions aloittaa uuden kahden miljardin dollarin arvoisen (12,5% markkina-arvosta) osakkeiden takaisinosto-ohjelman. Edellisestä 5 miljardin ohjelmasta on lisäksi vielä jäljellä 500 miljoonaa. Osinko nousee 19 prosenttia 31 senttiin per osake.

Strayer Education

Uusien oppilaiden määrä kesälukukaudella laski 17 prosenttia ja opiskelijoiden määrä 13 prosenttia - Strayer Educationin ongelmat jatkuvat. Johto päätti viime vuonna, ettei avaa uusia kouluja ennen kuin korkeakoulujen sääntely selkiytyy ja taloudellinen tilanne paranee. Johto kertoi analyytikkopuhelussa, ettei kumpikaan ole kehittynyt tänä vuonna ainakaan parempaan suuntaan.

Ongelmista huolimatta Strayer Education tuotti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 40 miljoonaa dollaria vapaata kassavirtaa ja 32 miljoonaa dollaria voittoa. Herra Markkina selvästikin uskoo Strayerin liiketoiminnan  kutistuvat vielä vuosikausia. Laskin Gordonin kaavalla ja 8 prosentin diskonttokorolla markkinan odottavan -4 prosentin kasvua. Itse uskon Strayerin kääntävän opiskelijamäärät ja liikevaihdon nousuun lähitulevaisuudessa - sen tarkemmin en tuota käännettä osaa ennustaa.

Vodafone

Kvartaalin suurin uutinen oli Vodafonen 7,7 miljardin euron arvoinen ostotarjous Kabel Deutschlandista, joka on suurin kaapelitelevision tarjoaja Saksassa. Kabel Deutschlandin kaapeli saavuttaa 15 miljoonaa kotitaloutta, joista 9,6 miljoonaa käyttää yrityksen palveluita. Vodafonen johto uskoo kaupan toteutuvan ennen vuodenvaihdetta. Ostotarjous on osa Vodafonen strategiaa muuntua data-yhtiöksi tai rumasti sanottuna bittiputkeksi. Tämänhetkinen status:
 • 4G-mobiiliyhteydet (LTE)
  • Saksa: tavoittaa 64 prosenttia kuluttajista
  • Espanja: tarjolla seitsemässä kaupungissa
  • UK, Irlanti, Hollanti: palvelu alkaa syksyllä
 • Nopea runkoverkko ja kuituyhteydet
  • Saksa: Kabel Deutschlandin osto
  • Espanja: yhteinen kuituverkkohanke Orangen kanssa
  • Italia: yhteistyö Metrowebin kanssa
  • UK: Vodafone osti Cable and Wirelessin
 • Datasopimukset
  • Eurooppalaisista asiakkaista 67 prosentin sopimus sisältää datakäyttöä
  • 15 prosentilla eurooppalaisista asiakkaista on Vodafone Red -sopimus
Verizon Wirelessin osuuden mahdollisesta myynnistä ei kvartaalin aikana kuulunut mitään.Kuva: © BirgitH / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

35 kommenttia:

pohdiskelevasijoittaja kirjoitti...

Intel ja Strayer ovat tällä hetkellä todella mielenkiintoisissa hinnoissa. Itsekin otin Intelin hiljattain tarkempaan seurantaan kurssin tippuessa taas lähemäs 20 taalaa.

Yhtiöllä kuitenkin käytännössä monopoliasema PC puolella ja teknologinen etumatka kilpailjoihin (14nm prosessi aikataulussa). Lisäksi mobiilipuoli näyttää Bay Trailin myötä jälleen melko hyvältä.

Strayer myös tippunut todella alas. FCF yield pelkästään H1 luvuilla melkein 10%. Omien osakkeiden osto olisi erittäin mieluisaa näillä hinnoilla.

Itse ajattelin ehkä lisätä Strayeriä ja Intel on myös näillä hinnoilla mielenkiintoinen ostokohde. Oletko itse ajatellut tehdä lisäostoja jommassakummassa yhtiössä ?

Arvosijoittaja kirjoitti...

Aloitin Strayerin ostamisen sen verran aikaisin, että olen ehtinyt ostaa kolme kertaa lisää. Katseltuani tappioita lupasin itselleni etten osta enää Strayeria ennen kuin käänteestä parempaan näkyy selviä merkkejä.

En aio tällä hetkellä kasvattaa Inteliä. Saatan muuttaa mieleni, jos Intelin asema älypuhelinmarkkinalla alkaa vahvistua.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Kadonnut kommentti?

Nimimerkki "Pi" kommentoi tätä juttua aamulla. Sain kommentin mailitse, mutta se ei jostain syystä näy blogissa. Kommentti oli täysin asiallinen, eikä Bloggerilla pitäisi olla mitään syytä filtteröidä sitä.

Pi kirjoitti...

En minäkään tiedä minkä takia katosi. Puolestani voit postata tekstin uudelleen, jos viitsit, minulla ei ole sitä enää tallessa.

Anonyymi kirjoitti...

Revelstoken laskettelukeskus muutaman sadan kilsan päässä whistleristä laajentaa voimakkaasti. Tulee olemaan rinnepinta-alaltaan pohjois-amerikan suurin. Siellä on jo suurin korkeusero ja suurin vuotuinen lumisadanta. Tietty whistlerissä on pari miljoonaa vuotuista kävijää mihin on pitkä matka. Ja onhan se maastopyöräilyn mekka, minkä takia keskus ei hiljene kesäksi, kuten monet muut.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Ok. Eli tässä on Pi:n alkuperäinen kommentti:

Intelin suhteen tilanne on siinä mielessä hyvä, että sen kokonaismarkkina (PC + kannettavat laitteet) taitaa olla kasvussa, ja yhtiö todennäköisesti kaappaa markkinaosuuksia nopeiten kasvavalla osa-alueella.

Strayerin suhteen en ole ollenkaan varma, että markkina enää kääntyy kasvuun. Perinteiset yliopistot, mukaan lukien huippusellaiset, ymmärtääkseni lisäävät tarjontaansa netissä, sekä ilmaista että maksullista. Voi olla, että ne vievät niin paljon opiskelijoita, että Strayerin markkina jatkaa kutistumistaan. Olen samaa mieltä siitä, että yhtiö on todella hyvä, mutta jos ala ei ole niin hyvällekin yhtiölle voi käydä huonosti. Voin toki olla väärässäkin.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Pi:

Intelin markkinan suunta riippuu siitä, mitä lasketaan mukaan. Perinteihen PC-markkinahan on laskussa ja analyytikkojen konsensus lienee että lasku jatkuu pidemmälläkin aikavälillä. Jos mukaan otetaan tabletit ja kännykät, niin suunta on ylöspäin. Intelin siivu noista molemmista on kuitenkin aikamoisen ohut.

Valmistusprosesseissa Intel on sen sijaan valovuoden muita edellä. Kukaan muu ei vielä pysty valmistamaan 22 nm kokoista piiriä ja Intel aloittaa transition 14 nanometriin tänä vuonna.

Lyön vetoa siitä, että etumatka valmistusteknologiassa on piirien arkkitehtuuria tärkeämpi, minkä avulla Intel onnistuu puristamaan isomman osuuden sekä tableteista että puhelimista. Kilpailevat merkittävät valimistajat ovat Samsung ja TSMC. Android-puhelimien valmistajille on aikamoinen kivi kengässä olla kilpailevan Samsungin piirien varassa. Applekin tilaa iPhonen chipit Samsungilta. Tässä kohdassa siis kilpailutilanne saattaa tarjota Intelille vetoapua.

Strayeristä kannattaa huomatta, että Stayerin oppilaitokset ovat ammattikorkeakouluja, jotka kouluttavat suurimmaksi osaksi osa-aikaisia työssäkäyviä oppilaita parempipalkkaiseen tehtävään. Strayer ei siis kilpaile yliopistojen eikä etenkään huippuyliopistojen kanssa.

Onlineopetus ei ole niin skaalautuvaa, kun miltä se ensisilmäyksellä saattaa näyttää. Olen kirjoittanut aiheesta laajemmin tässä:

http://blogi.arvosijoittaja.fi/2013/04/salkkuni-hyvien-yhtioiden-q4-tulokset.html?showComment=1365772694474#c5994266341832579972

Arvosijoittaja kirjoitti...

Anonyymi: Revelstokesta on Vancouveriin 560 km, eli keskus kilpailee pääasiallisesti muualta tulevista vierailijoista, joita Whistelin kävijöistä on noin 40%.

Revelstoke saa tehdä aika lailla töitä brändinsä kanssa, että saa Whistlerin kiinni. Silti varteenotettava kilpailija.

palli kirjoitti...

Ajattelin alkaa tankkaamaan Strayeria noin $20 hinnoissa.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Heh:)

TT kirjoitti...

Pidän Strayeria siitä mielenkiintoisena yrityksenä, että aika monella suomalaisella sijoitusbloggaajalla sitä tuppaa olemaan salkussa. Meni se sitten ylös- tai alaspäin niin siinä näkyy jossakin määrin laumasieluisuus. En nyt sitten tarkoita ketään henkilökohtaisesti, mutta joku on varmasti jotakin peesannut..

Arvosijoittaja kirjoitti...

Jos katotaan suomalaisten bloggareiden salkkuja, niin sieltä löytyy varmasti monia suomalaisia osakkeita, jotka ovat huomattavasti Strayeriä useammin salkussa.

Seuraamissani jenkkiblogeissa Strayer on ollut kuuma firma muutaman viimeisen kuukauden aikana. Aiemmin Strayeriä ei ole siellä juuri näkynyt.Arvosijoittaja kirjoitti...

Kirjoitin viikko sitten ettei Verizon Wirelessin 45% osuuden myynnistä kuulunut kvartaalin aikan mitään.

Nyt lehtijutut väittävät taas kerran, että kauppa olisi lähellä. Lehdissä kauppahinnaksi väitetään 130 miljardia dollaria, joka on vain noin 10 miljardia dollaria koko Vodafonen uutista edeltävän markkina-arvon alapuolella. Vodafone joutuu tosin maksamaan summasta melkoiset myyntivoiton verot.

Oma arvioni osuuden arvosta on 100 - 100 BUSD.

Vodafonen osien summa on ollut jo pitkään nykyistä markkina-arvoa suurempi. Toteutuessaan kauppa vapauttaisi arvoa omistajille.

sopuli kirjoitti...

Yritin laskea Vodafonen VZW-kaupan speksejä nyt, kun kauppa julkistettiin:

http://www.vodafone.com/content/index/media/group_press_releases/2013/vodafone_to_realiseus130billionforits45interestinverizonwireless.yes.html

Nopeilla laskutoimituksilla Vodafone palauttaisi osakkeenomistajille pääomia seuraavasti:

n. $12.30 / osake Verizonin osakkeina (olettaen kurssin olevan välillä $47-$51)
n. $4.90 / osake käteisenä

Pääomia vapautettaisiin yhteensä siis nykytiedoilla n. $17.20 per osake, joka vastaa Vodafonen päivän kurssilla $32.40 n. 53% tuottoa. Pääomat palautettaisiin Q1/14 aikana.

Suurimpana riskinä em. tuotolle on Verizonin kurssilasku nykyiseltä $47 tasolta, jonka alle jäävä osuus kutistaa tarjouksen arvoa. Vodafonen osakkaat saavat tällöin yht. 1.28 miljardia Verizonin osaketta. Ts. jokainen $1 pudotus Verizonin nykyisen $47 osakekurssin alle pudottaa tarjouksen arvoa reilulla miljardilla tai n. $0.26 / osake.

Vastaava klausuuli on olemassa myös toisinpäin - mikäli Verizonin osake kohoaa yli $51 tasolle, niin ylimenevä osuus sataa suoraan Vodafonen omistajien laariin. Tätä kuitenkin osittain heikentää toinen sopimuksen kohta, jonka mukaan Verizonilla on oikeus halutessaan kohottaa käteisosuuden määrää.

Speksit näyttävät houkuttelevilta ottaen huomioon, mitä Vodafonen omistajille jää vielä osingonmaksun jälkeenkin. Otin eilen kohtuullisen positionm Vodafonea salkkuun. Long Vodafone (75%), short Verizon (25%) voisi tässä kohtaa olla vieläkin parempi peli, mutta en lähde itse kuitenkaan shorttaamaan.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Laskin itse punnissa karkeasti näin:

MCAP 100BGBP
VZW diili 84BGBP
Nettovelka 24BGBP
EV = 40 BGBP

Vodafonen jäljellejäävä business on älyttömän halpa tuon summan jälkeen:

EV/EBITDA = 3,3
FCFF/EV =15%

Vodafone on kuitenkin numero 1 tai 2 UK:ssa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa plus muutama pienempi maa Euroopassa.

Tuohon päälle kova kasvu Intiassa, lähi-idässä ja Afrikassa.

Arvostuksen perusteella voisi olettaa että firma tuottaa makkaraleikkeitä?:) Ei kait vahvan markkina-aseman hyvä yhtiö pitäisi missään tapauksessa lähteä tuollaisella hinnalla?

Sekä VZ:n kurssin kova lasku että USD / punta -vaihtokurssi voivat heikentää diiliä, mutta turvamarginaali on aikamoinen.

Toisaalta viime aikojen kurssikehitys ihmetyttää, etenkin kun kyseessä on large cap. Ainoa uskottava selitys tähän mennessä on se, että jenkkiläisen osakkeen (VZ) pullahtaminen salkkuun aiheuttaa monelle ongelmia. Jos tuo pitää paikkansa, niin sehän on syy ostaa, koska hinnoitteluvirhe johtuu markkinadynamiikasta, joka poistuu vuoden sisällä.

Voi tietysti olla että tehokas markkina discounttaa jotain vikaa / riskiä, jota en ole tajunnut. Kun en kuitenkaan ole tuollaista löytänyt, niin olen VOD:issa kiinni isolla positiolla.

Tämä koko case on antanut ajattelun aihetta hyvien yhtiöiden strategiaan. Tämänkaltaisia hinnoitteluvirheitä löytyy nimittäin microcapeistä suhteellisen tiuhaan. Olen kuitenkin olettanut että large cäpeissä vastaavia löytyy lähinnä vain kriisien aikana.
Nestorr kirjoitti...

Mielestäni large capeissä ei ikinä synny tällaisia tilanteita eli minusta "too good to be true". Selasin läpi keskusteluja ja tällaiseen postiin törmäsin:
"
Hi, it is VERY IMPORTANT to understand that after the transaction, VOD will be doing a reverse-split of the remaining shares so that the share price will be approximately equal to before transaction. In the press release this is referred to as a "consolidation of capital". This is expected to be between a 1:2 and 2:5 but the exact ratio has not been announced. VOD's projected per-share div after the transaction is clearly stated as "post consolidation." AFTER they do the reverse split, they will increase the per-share rate by about 8%, but the gross amount will be about 40% lower, depending on the actual ratio they use for the "consolidation."
For some reason almost all of the reporting about the transaction missed this, but it explains why VOD's share price is around $32-33 instead of $45 or so. Assuming the reverse split is 55%, if you buy VOD today for $32, for each share you will wind up with 0.25 share of VZ, worth ~$11.50; $4.88 in cash; and 0.55 shares of new VOD valued at $32, worth ~17.50, total value = $33.89.
Right now you are getting about $1.59 per share. After close of deal, you will get $0.94 from new VOD + $0.53 from VZ = $1.47, plus whatever you get from investing the $4.89. If you reinvest that in VOD, your payout would be about $1.70, so a small increase.
Your big risk is price of VZ falling below $47 as the deal closes, which is likely since something like 40% of all VZ shares will wind up in hands of VOD shareholders and there might be massive selling. If VZ falls into 30s, your total value approaches $31, so you might well lose money buying VOD at today's price.

JustGiveMeTheDividends"

Kaikki kunnia alkuperäiselle postaajalle.
Mikäli oikein ymmärsin tuo selittää aika hyvin nykyisen arvostustason?

Zimbo kirjoitti...

Nestorr: split tai reverse-split ei vaikuta firman arvoon. Sinua on huijattu, samoin kuin meitä kaikkia kunnes ymmärsimme miten raha toimii.

FYI: saat eläkkeestäsi vähemmän takaisin kuin maksoit

Zimbo kirjoitti...

Nestorr: split tai reverse-split ei vaikuta firman arvoon. Sinua on huijattu, samoin kuin meitä kaikkia kunnes ymmärsimme miten raha toimii.

FYI: saat eläkkeestäsi vähemmän takaisin kuin maksoit

Arvosijoittaja kirjoitti...

Nestorr: Vodafone kertoo lehdistötiedotteessaan tosiaan reversesplittaavansa osakkeensa niin, että kurssi pysyy suurin piirtein nykyisellä tasolla ja että osinko tulee olemaan 11 p / osake. Tuosta voi laskea että osinko VZW:n myynnin jälkeen tulee olemaan noin 5%.

VZ:n kurssin laskun vaikutuksen voi halutessaan eliminoida myymällä VZ:aa lyhyeksi.

Jäljellejäävät osat tuottavat noin 6 BGBP vapaata kassavirtaa, mikä antaa noin 15 prosentin vapaan kassavirran yieldin. Tuo on aikamoisen halpa arvostus Vodafonen kaltaiselle hyvälle yhtiölle. Kaiken lisäksi Vodafonen euroopan maitten tulos on laman painama. Lama tuskin jatkuu ikuisesti.
Nestorr kirjoitti...

Arvosijoittaja
Aivan...
Jotenkin näppärästi tuon luettuani ajattelin että osinko % laskisi huomattavasti mutta tosiaan niinhän ei käy, hups. Tilanne vaikuttaa tosiaan melko mielenkiintoiselta.

Zimbo kyse ei ollut arvosta ja mistäs sinä tiedät paljon minä eläkettä nostelen hehheh.

Zimbo kirjoitti...

Nestorr: tuolla eläkekommentillani ei oikeastaan ollut asian kanssa mitään tekemistä.

Olin huvikseni laskeskellut miltä eläkesysteemi näyttää sijoituksena ja tulos oli niin ikävä, että tunsin pakottavaa tarvetta kirjoittaa se jonnekin :-)

Eläkesijoitus tuotta turskaa kaikille paitsi jollekin pomoille, jotka pääsevät korkealle eläkkeelle muita nuorempina. Parhaat rahat menevät eläkesysteemin johtajille ja firmoille, jotka saavat komissiot rahojen sijoittamisesta.

Jostain syystä maksajat eivät saa sanoa mitään siitä miten rahat sijoitetaan, eivätkä saa päättää koska saavat käyttää rahojaan. Arrgh!

Koko roskan voisi korvata ETF:illä

Anonyymi kirjoitti...

mikä tekee strayerista hyvän yhtiön? eikö firman bisnes ole mainostaa erilaisia kursseja keskellä päivää ja yömyöhään telkarissa ja luvata valmistuneille kovat alennukset? suurin osa kursseista annetaan suorittaa etänä jolloin nämä kotonaan makaajat jättävät koulut kesken.

mitä lisäarvoa yritys mielestäsi luo? itsekin luulin phoebusblogia luettuani kyseesä olevan laadukas yliopistoja pyörittävä yritys, mutta asiaa tutkittuani paljastui aika karu kuva.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Heh:)

Hyvän yhtiön Strayeristä tekee sijoitetun pääoman tuotto, markkina-asema ja johto.

Strayerin opiskelijoista suuri osa täydentää koulutustaan töistä käsin, joko tosiaan netin läpi tai sitten käymällä oppitunneilla. Noin viidennes liikevaihdosta tulee suoraan yrityksiltä, jotka maksavat työntekijänsä lisäopintoja.

Tuo uusi alennussysteemi tähtää nimenomaan valmistumiseen. Alennustahan saa viimeisen vuoden kursseista, joita ei pysty käymään, jos jättää koulun sitä ennen kesken.

Strayerin lisäarvo asiakkaille on kohtuullisen laadukas koulutus, jonka pystyy suorittamaan työn ohessa. Kyseessä on kuitenkin Suomen termeillä ammattikorkeatasoinen koulu, ei yliopisto.

Anonyymi kirjoitti...

ok. yhdysvaltalaisten tuttavien kenttätutkimus vaan kertoi muuta. suurin osa budjetista menee mainostamiseen, ei opettajiin.

onnea matkaan!

Arvosijoittaja kirjoitti...

Strayer käytti viime vuonna 376 miljoonaa dollaria palkkoihin ja 72 miljoonaa markkinointiin.

Anonyymi kirjoitti...

per oppilas 2011: 1300usd suorat opetuskulut, 2500usd markkinointikulut, 4500 usd voittoa. washington postin mukaan 15% opiskelijoista valmistuu.

eipä siinä, ei vain vaikuta sellaiselta liiketoiminnalta jossa itse haluaisin olla mukana. jos valtion rahahanat pysyvät auki, niin saattaahan tuolla tilin tehdä. poliittinen riski pelottaa itseäni aina kaikista eniten.

Anonyymi kirjoitti...

2010 lähtien strayer on piilottanut markkinointikulut other expenses sarakkeeseen

Zimbo kirjoitti...

Löysin tuon Washington Postin pari vuotta vanhan blogin. Kyseessä on yksi Strayerin sadasta kouluista ja senkin kohdalla väite on epäselvä.

http://www.washingtonpost.com/blogs/college-inc/post/the-10-lowest-college-graduation-rates-in-dc-md-and-va/2011/12/13/gIQAnfSVsO_blog.html

Senaatin raportin mukaan Strayerin oppilaat opiskelevat harvinaisen ahkerasti http://www.help.senate.gov/imo/media/for_profit_report/PartII/Strayer.pdf

"Strayer’s withdrawal rate is significantly lower than the overall withdrawal rate of 54.4 percent, and is significantly lower when compared to other large publicly traded, for-profit education companies. With just 34 percent of Bachelor’s degree students withdrawing in the period analyzed, Strayer has the lowest withdrawal rate of any 4-year program examined."

Arvosijoittaja kirjoitti...

Anonyymi: mistähän nuo luvut ovat peräisin?

Ihan maalaisjärjellä noista voisi päätellä seuraavaa:

- 4500 usd voittoa/oppilas 2011 ja 2011 voitto oli 106 MUSD ==> oppilaita on siis noin 23 500. Todellinen luku on yli kaksinkertainen.

- 1300 usd kuluja/oppilas ja 23 500 oppilasta ==> vain 30 MUSD palkkakuluja vuodessa. Opetuksen palkkakuluista "instruction and educational support" olisi siis väitteesi mukaan 262 MUSD markkinointia

- 2500 usd/oppilas tuottaa vain 59MUSD markkinointikuluja. Eli siis 170 MUSD häviää mustaan aukkoon?

- Zimbo käsittelikin jo väitteen, että vain 15 prosenttia valmistuu edellisessä kommentissa.

Niin ja Strayerin 2011 vuosiraportista ei edes löydy "other expenses"-saraketta.

Että silleen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä Whistleristä näin kurssinousun jälkeen? Pikaisesti vilkaistuna vaikuttaisi kalliilta.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Noin 7% vapaata kassavirtaa verrattuna yritysarvoon ei tosiaan ole mitenkään erityisen halpa.

Itse aion kattoa Q3-tuloksen, joka tulee ulos 11.12., ennen kuin mietin sijoituksen jatkoa.


Jussi kirjoitti...

Hei!

VOD 6:11 reverse split näkyy nyt ainakin omalla tililläni. Onko käsitystä, että saadaanko myö suomalaiset VZ osakkeita vai rahana niiden arvo. Entä onko joku ottanut tolkkua, että miten tässä kävi nyt kokonaisuus huomioiden. Onko osinko yhtä suuri kuin arvon lasku 6/11 kertaisena osakkeiden vähenemisen vuoksi?

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Itsekin tuota VODin kuviota tässä ihmetellyt ja kysäisin Nordnetilta miten homma etenee. Nordnetista vastattiin että ADR:n haltijana en tule VZ osakkeita saamaan vaan ne tulevat käteisosinkona. Oma käsitys kyllä oli että osakkeita olisi tullut, mutta parempi kait näin ettei tarvi pientä määrää VZ myydä kovilla kuluilla.

Kokonaisuus riippuu aika pitkälti siitä millä hankintahinnalla on VODit aikanaan hommannut. Itselläni verotus huomioiden taitaa jopa käydä vähän paremmin jos nyt heti löisi laitaan VODit verrattuna että olisi perjantaina myynyt ennen osinkojen irtoamista.

-Janne

Arvosijoittaja kirjoitti...

Ostin omat osakkeeni suoraan Lontoosta, minkä vuoksi sain Verizonin osakkeita.

Aion pitää Vodafonen osakkeeni ainakin vielä jonkin aikaa. Jäljellejäävien toimintojen arvostus on halvahko.

Jussi kirjoitti...

@Janne

Erikoista. Itselläni on VOD & VODH (saksan vastaava) ja sain tänään VZ osakkeita molemmista sijoituksista. Välittäjänä sama Nordnet

Lähetä kommentti