Danier Leather:in liikevaihto pieneni 13%

torstai 20. tammikuuta 2011
Danier:in Q4/2010 raportti oli pettymys. Liikevaihto laski reilusti vuosista 2008 ja 2009.

Osa laskusta selittyy sillä että kvartaali päättyi jo 25. joulukuuta, mikä jättää tapaninpäivän seuraavaan kvartaaliin toisin kuin edellisvuonna. Vertailukelpoiseksi korjattu liikevaihto on silti 6% pienempi kuin edellisvuonna.

Danier on nahkavaatteita myyvä ketju, jolla on 91 myymälää Kanadassa. Danier suunnittelee mallistonsa itse ja teettää vaatteet kiinalaisella alihankkijalla. Vaatteet myydään Kanadan dollareissa, mutta hankinnat maksetaan Yhdysvaltain dollareilla.

Ostin Danierin osakkeita viime kesänä, koska:

- Yritys siirsi vaatteiden tuotannon vuonna 2009 Kiinaan Kanadasta, mikä laskee ostohintaa ja kasvattaa marginaaleja.

- Kanadan dollari vahvistui 2010 reilusti Yhdysvaltain dollariin verrattuna. Danier valmistaa suuren osan talven varastosta kesän aikana ja tuotanto maksettiin vahvalla Kanadan dollarilla. Tämän takia talven 2010 - 2011 myynnille oli luvassa korkeat marginaalit.

- Oletin liikevaihdon kasvavan nyt kun lama alkaa olla ohi (mikä ei näköjään totetutunut)

- Analystit eivät seuraa Danieria. Sijoittajapuheluissa ei ole yleensä yhtään analystiä mukana.

- Danier palauttaa pääomaa rivakasti ostamalla omia osakkeitaan. Vuonna 2010 Danier osti takaisin 29% osakekannasta.Osakeostot nostanevat pörssikurssia, vaikka osake ei pääsisikään sijoittajien suosioon.

Pidän osakkeet vaikka Q4 liikevaihto olikin pettymys. Yrityksellä on 40% markkina-arvosta käteisenä ja uskon Danierin ostavan reilun potin osakkeita takaisin toukokuussa. Osake on halpa lähes millä tahansa tunnusluvulla mitattuna. Nahkatakkiala ei ole seksikäs, mutta tuottaa tasaisesti vuodesta toiseen, minkä takia isojen tappioiden riski on pieni.