Prestige Brands Holdings 2Q Tulos

keskiviikko 17. elokuuta 2011
Prestige Brands Holdings 2Q Tulos
Viime viikolla julkaistu tulos oli hyvä, tosin liikevaihdon ja tuloksen kasvu syntyi yritysostoilla ja oikeusjutusta saaduilla korvauksilla - orgaaninen kasvu viime vuodesta oli pyöreä nolla. Prestige Brands jakaa tuotteensa käsikaupassa myytäviin lääkkeisiin ja siivouksessa käytettäviin puhdistusaineisiin. Lääkkeiden myynti kasvoi kymmenisen prosenttia, kun taas puhdistusaineiden taantui noin yhdeksän prosenttia. 

Ostosten tuoma kasvu ja lisätulos olivat odotettuja, sillä Prestigen sijoitukset näyttivät alunperinkin lupaavilta. Johto arvioi kuitenkin sijoituksen tuoton korkeammaksi kuin mitä ainakaan tähän mennessä on toteutunut, eikä kertonut aikovansa käynnistää massiivisen markkinointikamppanjan sijoitusten tueksi, mikä on pienentänyt tulosta lisää.

Kirjoitin aiemmin pitäväni osaketta niin kauan kuin velkataakka pysyy kohtuullisena ja sijoitukset ovat kannattavia. Minun luottamukseni yrityksen johdon sijoittajaystävällisyyten on kuitenkin alkanut rakoilla. Yritys määrittelee vapaan kassavirran viimeisessä raportissaan seuraavasti:

"Free cash flow is a "non-GAAP financial measure" and is presented here because management believes it is a commonly used measure of liquidity, indicative of cash available for debt repayment and acquisitions."

Ei sanaakaan pääoman palauttamisesta sijoittajille. 

Analyytikkopuhelussa johdolta kysyttiin toistuvasti aikovatko palauttaa pääomaa sijoittajille, johon CEO lopulta totesi, että jotkut eivät ole ymmärtäneet toisten firmojen ostamisen olevan Prestigen liiketoimintaa. 

Harkitsen osakkeiden myymistä. 


Kuva: © Rainer Sturm / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti