Motorola Solutionsin Q2 tulos

tiistai 2. elokuuta 2011
Motorola Solutionsin Q2 tulos
Motorola Solutionsin (MSI) viime viikolla julkaisema tulos ylitti analyytikkojen odotukset. Johto korotti arviotaan vuoden 2011 kasvusta 5,5-6,0 prosenttiin aiemmasta 3-4 prosentin arviosta, koska erityisesti julkisen sektorin tilauksia on saatu odotettua enemmän. MSIn näkymät ovat lupaavat - valtiot eivät tingi turvallisuusinvestoinneista velkaongelmista huolimatta ja yksityisen sektorin tilaukset kasvavat huimaa tahtia erityisesti Aasiassa.


Yrityksen johto kertoi, miten aikoo allokoida pääomaa jatkossa. MSI alkaa maksaa 22 sentin osinkoa kvartaalittain, ostaa kahdella miljardilla omia osakkeitaan takaisin ja lyhentää velkojaan 600 miljoonalla dollarilla vuoden loppuun mennessä. Nykykurssilla (43,9 dollaria) osinkotuotto on kaksi prosenttia vuodessa ja takaisin ostetaan 13 prosenttia yrityksen markkina-arvosta. Jatkossa tarkoituksena on investoida 25 prosenttia kassavirrasta takaisin liiketoimintaan, maksaa 30 prosenttia osinkoina ja käyttää 45 prosenttia joko omien osakkeiden takaisinostoihin tai yritysostoihin.  Erittäin lupaavaa!

Irrottautuminen Motorola Mobilitystä on saatu lähes päätökseen ja Networks-yksikön kauppa Nokia Siemens Networksille toteutui viimein huhtikuussa. MSIn johto voi nyt keskittyä avainliiketoimintansa kehittämiseen, mikä on tänä vuonna näkynyt nopeina tuloksen ja pääomarakenteen parannuksina. 

Motorolan osiin jakamisen synnyttämä erikoistilanne alkaa olla ohi, minkä takia siirrän MSIn vuodenvaihteessa hyviin yhtiöihin - Motorola Solutions on alansa laadukkain yhtiö, jolla on vahva markkina-asema, siis hyvä yhtiö.

Motorola Solutionsin osake on hyvälle yhtiölle kohtuuhintainen :

- EV/EBIT = 11
- FCFF/EV = 5,5%
- Markkinan kasvuodotus (WACC = 8,18%) on 4,2 prosenttia vuodessa

Markkinan kasvuodotus on alakanttiin yrityksen johdon tavoittelemasta 5-8 prosentista, muttei riittävästi jotta kasvattaisin positiota. Jos kasvu jää viiteen prosenttiin niin sijoitus tarjoaa vain kuuden prosentin turvamarginaalin, joten ostan lisää vain siinä tapauksessa että kurssi laskee nykyisestä reilusti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti