Suomalaiset microcap IT-osakkeet 3

tiistai 26. heinäkuuta 2011
Suomalaiset microcap IT-osakkeet 3

Jatkoin suomalaisten microcap IT-osakkeiden kaivelua ja kavensin jäljelläolevien kohteiden määrän kolmeen jo ostamani Digian lisäksi.


Aspocomp, Okmetic, Yleiselektroniikka: eliminoitu

Karsin yritykset listalta, koska en ymmärrä hardware-liiketoimintaa riittävän hyvin. Sinänsä Okmeticin ja Yleiselektroniikan arvostukset näyttävät halvoilta. Onnistunut sijoitus vaatii kuitenkin markkinan mielipiteestä eriävää perusteltua näkemystä. En usko löytäväni sellaista alalta, jota en tunne hyvin.

QPR: eliminoitu

Osakkeen arvostus on kallis:
- EV/EBIT = 13,3
- FCFF/EV = 3,5%

Yrityksen liikevaihto ja tulos ovat pysyneet viime vuodet aika lailla samalla tasolla ja liikevaihto näyttää siirtyneen lisenssimyynnistä ylläpitoon. Tuottoisa sijoitus vaatisi yritykseltä yli viiden prosentin vuosikasvua. En lähde lyömään vetoa tuon kasvun puolesta varsinkin kun maailmalta löytyy aikamoinen määrä kilpailevia tuotteita prosessien mallinnukseen ja ohjaukseen. 

Comptel: tutkitaan lisää

Comptel myy ohjelmistotuotteita sekä niihin liittyvää palvelua ja ylläpitoa operaattoreille. Asiakkaina on useita suuria kansainvälisiä operaattoreita.

Arvostus näyttää halvalta, mutten ensi yrityksellä hahmottanut, mitä yrityksen tuotteet oikeastaan tekevät. Jatkan kaivelua...

Affecto: tutkitaan lisää

Affecto tarjoaa IT-ratkaisuja yrityksille Pohjoismaissa ja Baltiassa. Toimialue kasvaa seuraavina vuosina ainakin kohtuullista tahtia, mikä voi hyvinkin ylittää  markkinan odottaman 3 prosentin tahdin. Päätin jatkaa Affecton kaivelua.

Lista

Affecto
Aldata
Aspocomp
Cencorp
Comptel
Digia
Elcoteq
Elektrobit
GeoSentric
Innofactor
Ixonos
Okmetic
QPR Software
Solteq
Stonesoft
Tecnotree
Tectia
Teleste
Yleiselektroniikka

Digian lisäksi jäljellä ovat enää Affecto, Comptel ja Solteq. Haku lähestyy loppuaan ja kohta selviää saako Digia seuraa muista suomalaisista IT-osakkeista salkkuuni.

Kuva: © Gerd Altmann / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa löyty lopputyö liityen Comptelin mediaattorisoftiin. Vanha on, mutta periaate tuosta aukeaa(Kpl. 4->)

https://publications.theseus.fi/handle/10024/7641

Arvosijoittaja kirjoitti...

Kiitos! Käyn dokumentin läpi ja palaan asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli toinen osuus kahdesta isosta kokonaisuudesta, jota Comptel teki. Maallikolle voisi sanoa että Comptelin toinen (ei yllä mainittu) pyörittää palvelujen provisiointia. Esim. tilaat itsellesi tekstiviesti-palvelun (v. 2001), nykyään jotain muuta ja Comptelin toimittama ohjelmisto huolehtii pyynnön välityksen eteenpäin...

Arvosijoittaja kirjoitti...

Lopetin Comptelin tutkimisen, sillä en onnistunut löytämään riittävästi tietoa. Hahmotin kyllä mitä tuotteet tekevät, mutten koskaan oikein ymmärtänyt firman kilpailutilannetta.

Minulla on kohtuullisesti kontakteja kansainvälisille operaattoreille ja käyn alaa sivuavissa tapahtumissa muutaman kerran vuodessa. Yritin kaivella mielipiteitä Comptelin tuotteista ja kilpailijoista. Useimmille Comptel on täysin tuntematon firma ja palvelujen provisiointi tekninen toiminto, joka tehdään "jotenkin". Hupaisasti juttelin kahden tutun Elisalaisen kanssa, joista kumpikaan ei tuntenut Comptelia - siitäkin huolimatta että firma oli aikanaan osa Elisaa.

Lähden suoraan sijoitukseen jos uskon, että tiedän jotain mitä markkina ei tiedä. Tässä tapauksessa en päässyt koskaan niin pitkälle että olisin edes ymmärtänyt firman liiketoiminnan, joten täytyy jättää väliin.

Lähetä kommentti