Retail Holdings 1H Tulos

maanantai 22. elokuuta 2011
Retail Holdings 1H Tulos
Kirjoitin helmikuussa, että Retail Holdings on 30 prosenttia aliarvostettu. Sen jälkeen yrityksen omaisuuden arvo on kasvanut rutkasti. Pörssikurssi on pysynyt paikallaan, minkä ansiota 16 dollarilla saa nyt 28 dollarin arvosta sijoituksia ja vielä 5 dollarin option kaupan päälle.

Retail Holdings omistaa Thaimaassa, Pakistanissa, Intiassa, Sri Lankassa ja Bangaladeshissa osuuksia kodinkoneita valmistavista ja myyvistä Singerin maayhtiöistä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla yli 20 prosenttia. Osakekurssit ovat seuranneet hyvin mukana, minkä ansiosta sijoitusten arvo on noussut viimeisen puolen vuoden aikana 22 prosenttia. Sijoitusten yhteenlaskettu markkina-arvo on 151 miljoonaa dollaria, mikä tekee 28 dollaria per osake.

Osakesijoitusten lisäksi firmalla on 25 miljoonan dollarin arvosta SVP Holdingsin velkakirjoja, jotka ovat jääneet vuonna 2005 tehdystä osituksesta, jossa perinteisen Singer-ompelukonemerkin Aasian toiminnot erotettiin Retail Holdingsiin. SVP Holdingsin piti alunperin maksaa velat takaisin jo vuonna 2009, mutta firma joutui sen sijaan melkein konkurssiin. Lopulta yritykset sopivat koronnostosta 11 prosenttiin ja laina-ajan pidentämisestä vuoteen 2014. SVP on sen jälkeen maksanut korot ajallaan, mutta varsinaisen lainasumman takaisin saaminen lienee epävarmaa. Nuo 25 miljoonaa dollaria ovat optio, jonka varaan ei kannata laskea, mutta joka toteutuessaan lisäisi Retail Holdingsin omistusten arvoa noin viisi dollaria per osake.

Retail Holdingsin tavoitteena on myydä omaisuutensa ja palauttaa raha sijoittajille, minkä ansiosta aliarvostus purkautuu sitä mukaa kun omaisuutta saadaan myytyä, eikä pörssikurssin kehityksellä ole juurikaan väliä. Singer Bangladeshin myynti melkein onnistui viime talvena, mutta ostaja peräytyi loppumetreillä. Realisointitilaisuuksia odotellessa yritys maksaa 2,50 dollarin osingon, mikä tekee 15 prosenttia per osake.

Kuva: © Dieter Schütz / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti