Freenet 2Q Tulos

maanantai 15. elokuuta 2011
Freenet 2Q Tulos
Freenet ylitti analyytikkojen odotukset ja korotti vuoden 2011 liikevaihto- ja tulosennustetta. Yritys on keskittynyt viime vuosien ajan kannattavuuden parantamiseen, mikä aiheutti aluksi suuren asiakaskadon, kun tarjolla olevien mobiilisopimusten keskihinta nousi reilusti. Asiakaskato näyttäisi pysähtyneen, kuten arvelin jo viime tuloksen yhteydessä. Älypuhelinten ja datapakettien suosion ansiosta ARPU on kääntymässä kasvuun ja firman tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta.

Freenet on saanut kvartaalin aikana tietojärjestelmänsä yhdistettyä, mikä tehostanee hinnoittelua ja katteita jatkossa jonkin verran. Freenetillä oli aiemmin käytössä  useita tietojärjestelmiä, jotka ovat yritysostojen perua - nyt nuo zombiet on saatu pysyvästi hautaan.

Freenetin myymäläverkosto on kattavampi kuin yhdelläkään operaattorilla, sillä Freenet pärjää alueilla, joiden asukastiheys ei ole riittävä operaattorikaupalle. Freenet kokeilee sähkösopimusten myymistä, joka onnistuessaan nostaisi liikevaihtoa per kauppa.

Drillisch korotti omistusosuutensa Freenetistä keväällä 20 prosenttiin, minkä tarkoituksena on ilmeisesti pakottaa Freenet neuvottelemaan tosissaan firmojen yhdistämisestä. Seuraan tilanteen kehittymistä tarkasti.

Freenet maksaa osinkoa 80 senttiä per osake, mikä tekee tämänhetkisellä pörssikurssilla 9,9 prosenttia. Yrityksellä on helposti varaa osinkoon ja vapaa kassavirta on kasvussa - ei olisi kovinkaan yllättävää jos jo vuoden 2011 osinko olisi korkeampi kuin 80 senttiä.

Käytin Herra Markkinan ylipessimismiä hyväkseni ja tuplasin Freenet-positioni.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti