Danier Leatherin vuoden 2011 Tulos

perjantai 19. elokuuta 2011
Danier Leatherin vuoden 2011 Tulos
Danier on kanadalainen nahkavaatteita ja -laukkuja myyvä kauppaketju, joka suunnittelee ja valmistaa vaatteet itse. Minua on muutamaan otteeseen pidetty pähkähulluna, kun olen keskeyttänyt Googlen ja Applen sijoitusmeriittien ruotimisen kertomalla kiinnostavasta sijoituksestani Danieriin. Nahka-alaa ei näytetä yleisesti ottaen pidettävän sijoituskohteena, josta voisi odottaa ylituottoja, mistä olen täysin eri mieltä.

Danierin liikevaihto kutistui tilivuonna (tilikausi päättyy kesäkuun lopussa) 2011 neljä prosenttia ja tulos parani 25 prosenttia, joten tulos oli aika lailla odotettu. Yritys siirsi vaatteiden valmistuksen viime vuonna Kiinaan, mikä on pienentänyt valmistuskustannuksia, mutta suurimman parannuksen sai kuitenkin aikaan vahva Kanadan dollari. Danier ostaa raaka-aineensa Yhdysvaltain dollarilla ja myy lopputuotteensa Kanadan dollarilla. 

Talvi on Danierin varsinainen myyntisesonki, jonka aikana syntyy suurin osa liikevaihdosta ja lähes koko liikevoitto. Ensi talven malliston valmistaminen ja raaka-aineostot on maksettu vahvalla Kanadan dollarilla, minkä ansiosta talven myynnistä voi taas kerran odottaa hyviä marginaaleja. Nahan hinta on tosin noussut 20-30 prosenttia viime vuoden aikana, mikä nostaa tuotteiden hintoja ja saattaa hidastaa myyntiä.  

Jätin Danierin aiemmin pois kriisiostojen listalta, koska pörssikurssi ei ole juurikaan laskenut kriisin aikana. Syy vakaaseen kurssiin lienee käsittämättömän halpa arvostus:

- Yrityksellä on 60 prosenttia markkina-arvosta käteisenä

- EV/EBIT = 2

Päätin kasvattaa positiotani.


Kuva: © Rainer Sturm / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommenttia:

Zimbo kirjoitti...

Tänään EV/EBITDA = 1.43. Tuota lukiessa pitää hieroa silmiä. Firma tuottaa alle kahdessa vuodessa markkina-arvonsa verran voittoa! Vaikka asiat menisi pieleen ja hommaan menisi neljä vuotta, niin silti aika on lyhyt.

Danierin myynti on ollut vuodesta toiseen melkein sama. Pisness on melko tylsää ja firma halpa. Lisäksi firma ostaa osakkeitaan takaisin 5%-15% vuodessa.

Minäkin lisäsin Danieria.

Zimbo kirjoitti...

Kun vein tänään lapsia kerhoon äidit keskustelivat siellä sijoittamisesta. Kannattaako sijoittaa Nokiaan, jne.

Sattumalta he kysyivät minulta mihin sijoitan. Firmani ovat niin outoja, etten tiennyt mitä sanoa. Nahkatakit on kuitenkin helppo ymmärtää, joten mainitsin sijoittaneeni kanadalaisiin nahkatakkeihin.

Äitejä rupesi naurattamaan ja sain tähän mennessä parhaan kommentin Danierista: "Mulle tulee pissat housuun" :-)

Arvosijoittaja kirjoitti...

Minulta kysytään jatkuvasti kannattaako Nokiaan sijoittaa. Vastaan yleensä kysymällä takaisin, miten uskovat Nokian Windows Phonen pärjäävän. Saan takaisin ihmettelyä, että tollaista on mahdotonta tietää, ja että kyllähän sen kait pitäisi olla hyvä merkki että pörssikurssi on alempi kuin ennen, P/E-luku on alhainen ja osinkokin on korkea.

Omista sijoituksistani Prestige Brandsin tarina on yksi parhaista - firmahan tekee muunmuassa syylänpoistoaineita ja vessanhajusteita. Hekumoinnin kalliista kasvuosakkeista saa hyvin taukoamaan kertomalla Prestigestä. Toinen takuuvarma keskustelun pysäyttäjä on Itävallan posti, tosin myin osakkeen pois viime perjantaina.

Sijoituskohteiden tylsyys ja tuntemattomuus lienee yksi tärkeimmistä syistä, miksi arvosijoittaminen toimii yhä - arvosijoituksista ei voi jutella golf-klubilla joutumatta naurun alaiseksi.

Lähetä kommentti