Q1 2014 (+3,8%) ja Q4-tuloskausi

perjantai 4. huhtikuuta 2014
Kirjoitin lyhyet kommentit viime kvartaalista ja viime tuloskaudesta sekä pitkän pohdinnan asian vierestä.  Pitäisikö tämä blogi muuttaa englanninkieliseksi? Miltä tulokseni näyttäisivät vuonna 2064? Miksi yksinkertainen on tuottavaa?

Erikoistilanteeni tuottivat ensimmäisen kvartaalin aikana 3,8 prosenttia, kun vertailuindeksi jäi 2,2 prosenttiin.

Erikoistilanteitteni viime vuosien ylituotto on syntynyt kuukausista, joina salkku tuottaa mahtavan paljon vertailuindeksiä enemmän.  Laskukuukausina ero ei ole merkittävä. Näyttäisi siis että salkkuni arvo laskee suurin piirtein indeksin verran, mutta nousee reilusti enemmän.Etsin asymmetrisia tilaisuuksia, joissa voiton mahdollisuus on reilusti mahdollista tappiota suurempi. Viime vuosien tulokset näyttäisivätkin vahvistavan, että olen onnistunut löytämään sellaisia. Tilastoanalyysi kuitenkin tuottaisi 39 datapisteen sarjalle niin leveän virhemarginaalin, ettei tuloksista voitaisi päätellä mitään luotettavaa. Jos elän vielä 50 vuotta ja jaksan aina vaan etsiä uusia erikoistilanteita, niin lopulta vuonna 2064 voitaneen todeta melko luotettavasti toimiko strategiani oikeasti. Ellen sitten ole matkan varrella muuttanut strategiaani?

Tilastollisen analyysin avulla voidaan siis päätellä, ettei minun strategiani toimivuudesta voida päätellä mitään. Kymmenen vuotta sitten tuo tieto olisikin saattanut hermostuttaa. En ole kuitenkaan viime aikoina hyppinyt teknisestä analyysistä momenttisijoittamisen kautta kasvusijoittamiseen ja takaisin. Etsin kärsivällisesti uusia erikoistilanteita, kuten viime vuonna, toissavuonna ja sitä ennen. Saatan jatkaa samaa seuraavat 50 vuotta, jos henki vaan pihisee eikä polla himmene.

Ostan salkkuuni yrityksiä kuin ostaisin pörssin ulkopuolelta. Etsin uusia kohteita, kunnes löydän yrityksen, jonka uskon tuottavan riittävästi. En tarvitse tilastollista analyysiä kymmenestä tuhannesta osakkeesta vuosilta 1980-2010 ymmärtääkseni, että pääomalleni 20 prosenttia vapaata kassavirtaa tuottava yritys tuottaa sen 20 prosenttia.

Yksinkertainen on kaunista.

Englannin kieli

Viime kuukausina blogini sivulatauksista noin 15 prosenttia on tullut englanninkielisistä maista. Aika ihmeellistä blogille, joka on puhtaasti suomenkielinen? Päätin selvittää, moniko kävijöistä haluaisi lukea blogia Englanniksi, ja laitoin blogin oikeaan ylänurkkaan kyselyn. Tilanne jutun julkaisuhetkellä oli tämä:
Q4-tuloksista


Kuva: © BirgitH / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

13 kommenttia:

TT kirjoitti...

Englanti alkaa nykyään olla aika lailla universaali kieli, joten kyllä sitä lähes kaikki ihmiset alkavat osaamaan riittävästi. Luen tätä varmasti molemmilla kielillä, joten minulle sillä ei ole väliä. Itselläni jostain syystä osa lukijoista tulee Venäjältä mikä on hieman ihmeellistä.

Tilastollisen analyysin toimivuus on mielenkiintoinen asia. Koska et löydä vastaavuutta niin sitä ei ilmeisesti ole. Jos minun pitäisi arvata ovatko erikoistilanteet hallussasi keskimääräistä paremmin niin vastaus siihen olisi kyllä. Tulevaisuus siis näyttäköön totuuden.

Viisikymppisenä eläkkeelle kirjoitti...

Onnittelut hyvästä tuotosta! Mielestäni blogiasi on mukavampi lukea suomeksi.

arvosijoittaja@gmail.com kirjoitti...

TT: Kyselyn syynä oli lähinnä uteliaisuus käykö sivuilla ihan oikeasti paljon ihmisiä, jotka eivät puhu Suomea. Jos kirjoittaisin Englanniksi, niin perustaisin todennäköisesti uuden blogin sitä varten tai pistäisin jorinani vaikka SeekingAlphaan.

Sinänsä kirjoitan yrityksistä, joiden seuraaminen vaatii Englannin kielen taitoa. Mutta niin taitaa kyllä useimpiin suomalaisiinkin yrityksiin sijoittaminen vaatia. Siis jos haluaa tehdä homman kunnolla.

TT kirjoitti...

Homma selvä. Ilmoita ihmeessä mikäli joskus sellainen Englanniksi tehty blogi sinun toimestasi tulee. Luen sitäkin varmasti yhtä suurella mielenkiinnolla kuin tätä.

arvosijoittaja@gmail.com kirjoitti...

Juu. Totta kai!

Warren Fyffet kirjoitti...

Olen itse miettinyt samaa, että pitäisikö kirjoittaa englanniksi. Tulin lopulta siihen johtopäätökseen, että pystyn paremmin erottumaan verkossa paremmin kirjoittamalla äidinkielellä ja tämä on ajan käytön suhteen tehokkampaa. Tärkeintä on luoda kiinnostavaa sisältöä ja blogin kiinnostavuus ei pysy esillä liian harvalla kirjoitustahdilla.Varsin kiinnostava tuo sinun kyselyn tulos.

Olen päätynyt samaan päätökseen kuin sinä, että englannnin kielinen blogi pitää olla erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Itse kuulun siihen 15% joka seuraa tata blogia Suomen ulkopuolelta, ja totetan vain, etta meita suomalaisia asuu aika kummallisissakin paikoissa :-)

Olen asunut Suomen ulkopuolella jo parikymmenta vuotta, ja kun en suomea juuri koskaan puhumaan (tai paljon kirjoittamaankaan) paase, niin mukavaa ainakin joskus lukea suomeksi!

Arvosijoittaja kirjoitti...

Hienoa että blogi tavoittaa myös ulkosuomalaisia!

Asuin itsekin aikanaan 10 vuotta Suomen ulkopuolella, joten tilanne on tuttu.

sopuli kirjoitti...

Mikäköhän Awilcossa on, kun kaupankäynti näyttäisi keskeytyneen tänään kahden jälkeen?

sopuli kirjoitti...

Ah, Norjan pörssi sulkikin tänään etuajassa. Ihmettelin, kun toimeksiannot eivät menneet läpi ja samaan aikaan kaimayhtiöltä Awilco LNG:ltä tuli uutisia, että liittyvätkö nämä jotenkin Awilcoon. Edellisen kommentin voi unohtaa.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Heh:) Adrenaliinitaso ehti nousta korkealle. Awilcolla ei minun käsittääkseni pitäisi olla lähiaikoina tulossa niin suurta eventtiä, että olisi tarve pysäyttää treidaus. Yleensä kun treidaus pysäytetään on tiedossa suuri onnenpotku tai onnettomuus...

Anonyymi kirjoitti...

Elä missään nimessä lakkaa kirjoittamasta suomeksi! Tämä on helposti parhain suomenkielinen sijoitusblogi. Harkitsin jo Osakeliiton jäsenyyden irtisanomista havaittuani ettet enää kirjoita heidän lehteensä kolumnia -- tilalle näyttää tulleen täysin ilmanaikuinen kaskupalsta. Luonnehtivat kasettaansa mukamas kuvauksella "korkeatasoinen ja hyödyllinen sijoittamista käsittelevä aikakauslehti"...

Sulla on ollut noita vaihtuva-aiheisia kyselyitä ylänurkassa -- tuleeko näiden vastauksista myöhemmin jonkinlainen koonta?

Arvosijoittaja kirjoitti...

Kiitos!

En ole lopettanut kirjoittamista Viisaaseen Rahaan. Tänä vuonna kirjoitan kolumnin neljään lehteen. Seuraavaan on tulossa taas mietteitäni.

Kyselyjen tuloksista tulee jossain vaiheessa kooste. Koko kysely alkoi päähänpistosta, kun huomasin että jostain syystä tähän blogiin tulee paljon käyntejä Suomen ulkopuolelta. Ekan kierroksen jälkeen alkoi kiinnostaa minkälaisen ihmiset blogiani lukevat. Päätin kysellä niin kauan kuin keksin mielekkäitä kysymyksiä ja julkaista sen jälkeen tulokset:)

Lähetä kommentti