Outo tilanne

keskiviikko 4. toukokuuta 2011
Salkussani oleva Drillisch AG ilmoitti eilen ostaneensa 5% Freenet AG:sta, jota myöskin omistan. Drillisch hallitsee kaupan jälkeen noin 20% Freenetistä.

Äkkiseltään kauppa näyttää pahalta. Drillisch on reilusti Freenettiä pienempi, sillä yrityksen liikevaihto on vain noin kuudennes Freenetistä. Isomman firman ostaminen ja integrointi Drillischiin lienee aikamoisen vaikea hanke.

Sijoituksena Freenet on sinänsä hyvä. Osake näyttää reilusti aliarvostetulta ja osinko on massiivinen. Drillischiä paremmin Freenetin liiketoimintaa tuntevaa sijoittajaa on vaikea kuvitella, joten sinänsä johto tietää mihin rahat laittaa. Sijoittaminen osakkeisiin sen sijaan että palauttaisi rahat omistajille on kuitenkin väärä tapa käyttää omistajien rahoja. Drillischän voisi jakaa rahat osinkoina ja antaa omistajien sijoittaa itse omat rahansa.

Drillisch julkistaa ensimmäisen kvartaalin tuloksensa 12. toukokuuta, minkä yhteydessä johto antanee päivityksen strategiasta oston taustalla. En ole vielä päättänyt odotanko selitystä vai myynkö Drillischin osakkeet.

2 kommenttia:

Laiska sijoittaja kirjoitti...

Off-topic:

Milloin ajattelit tehdä jutun noista eri markkinoiden tuotto-odotuksista? Tällainen olisi omasta näkökulmastani mielenkiintoinen. Suunnittelen nimittäin vuoden sisällä lisäsijoituksia mm. frontier, emerging, USA & Eurooppa -markkinoille.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Minulla on tällä hetkellä työn alla juttu uudesta sijoituskohteesta, minkä ostin viikon alussa. Päätin nostaa rimaa osakeanalyysissa ja nyt juttuun on uponnut tuhottomasti aikaa. Kirjoitan tuotto-odotuksesta kunhan saan tuon jutun pois alta.

Lähetä kommentti