Motorola Solutionsilla menee lujaa

perjantai 29. huhtikuuta 2011
   
Motorola Solutions (MSI) julkisti eilen ensimmäisen kvartaalin tuloksensa, joka oli analystien odotuksia parempi. Vuodelle 2011 suunnitellut 150 MUSD kustannussäästöt etenevät oletettua nopeammin ja  Enterprise-sektorin liikevaihto kasvoi 14 prosenttia. Networks-yksikön myynti Nokia Siemens Networksille toteutui tänään. Kaupalle ei enää ollut estettä, sillä riita Huawein kanssa on sovittu ja Kiinan valtio antoi viime viikolla hyväksyntänsä. 

MSI joutui alentamaan myyntihintaa kaupan viivästymisen vuoksi. Alunperäisen aikataulun mukaan kauppa piti lyödä lukkoon viime vuoden lopussa, eli viivästymistä tuli neljä kuukautta. Nettona verojen jälkeen kassaan jää kuitenkin noin miljardi dollaria, mikä on suurin piirtein samansuuruinen kuin mitä kaupan toteutuminen alkuperäisessä aikataulussa vuodenvaihteessa olisi tuottanut. Networksin tänä vuonna tuottama kassavirta korvaa kauppahinnan laskun.

Motorola Solutions on saavuttanut Motorola Mobilitystä irtautumisen päätavoitteet . Johto miettii parhaillaan pääoman allokaatiota jatkossa. MSI aikoo tänä vuonna lyhentää velkojaan 600 miljoonalla dollarilla varmistaakseen industrial grade –luottoluokituksen säilymisen. Johto uskoo että suuresta lainojen lyhennyksesta huolimatta myös osingonmaksuun on vuonna 2011 varaa. Johto kertoo pääoman allokaatiosta tarkemmin kolmen kuukauden sisällä.

Motorolan Solutions näyttää yhä aliarvostetulta ja aion pitää osaketta pitkään. Siirrän osakkeen jossain vaiheessa hyvien yhtiöiden kategoriaan, kunhan splitin synnyttämä erikoistilanne on kokonaan purkautunut. MSI:n kilpailuasema on vahva, sijoitetun pääoman tuotto on korkea ja johto on erinomainen - MSI on hyvä yhtiö, jossa raha kannattaa pitää pitkään kasvamassa korkoa korolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti