Motorola Solutions ja Huawei sopivat riitansa

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011
Motorola Networksin myynti Nokia Siemens Networksille on roikkunut viime kesästä asti, koska Huawei veti kaupan oikeuteen Kiinassa. Motorola on käyttänyt Huawein teknologiaa viimeiset kymmenen vuotta ja kaupan myötä suuri määrä tietotaitoa on siirtymässä NSN:lle.

Networks jäi Motorolan splitin yhteydessä Solutions-yksikköön, jonka portfolioon Networks ei sovi ollenkaan. Kaupan roikkuminen on siksi ollut aikamoinen rasite. Todennäköisesti Networks-yksikön arvo olisi laskenut, jos kauppa olisi peruuntunut.

Osapuolet ilmoittivat sopineensa riitansa. Rahallisten korvausten määrää ei kerrota, joten niiden suuruutta täytyy myöhemmin yrittää metsästää Motorola Solutionsin raporteista. Joka tapauksesssa kaupan toteutuminen kasvattaa hyvin todennäköisesti Motorola Solutionsin arvoa.

1 kommentti:

arvosijoittaja@gmail.com kirjoitti...

Vielä sellainen lisäys, että Motorola Solutions joutui laskemaan Networksin myyntihintaa 1,2 miljardista dollarista 975 miljoonaan. En ole vielä hahmottanut miksi hintaa jouduttiin laskemaan. Siitä varmaan kuullaan lisää tämän kuun lopulla analystitelcossa.

Tämänpäiväiset sopimukset laskevat Motorola Solutionsin arvoa lyhyellä tähtäimellä (kauppahinnan lasku + lisenssimaksut Huaweille). Uskon kuitenkin että myynnin läpimeno nostaa firman arvoa pitkällä tähtäimellä, kun Networksin tuoma rasite poistuu.

Lähetä kommentti