Tilinpäätös 2017

sunnuntai 28. tammikuuta 2018
Sijoitukseni tuottivat viime vuonna 4,3 prosenttia. Ennustin viime vuoden alussa laihaa sijoitusvuotta ja sainkin sellaisen. Sijoitukseni jäivät jälkeen vertailuindeksistä.Olen tilastoinut tuottojani TWR-menetelmällä vuoden 2010 alusta saakka. Sijoitukseni ovat tuottaneet keskimäärin 21,6 prosenttia vuodessa. Vertailuindeksi on jäänyt kauas taakse.

Tulevaisuus / tämä blogi

Viime vuonna purin useita suuria positioita sijoitusten tullessa tiensä päähän. Sijoitusten myynti vapautti pelottavan paljon käteistä. Ilahduttavasti olen löytänyt paljon uusia kohteita. Salkussani on pitkästä aikaa melkoinen määrä uusia sijoituksia. Toivon voivani kasvattaa niistä matkan varrella muutaman jättipotin. Salkkuni tilanne näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin viime vuonna samaan aikaan.

Hieromme Henri Elon kanssa yhteistä sijoituskirjaa. Alun perin, kun Henri ehdotti yhteistä kirjaa, ajattelin ettei minulla taida olla mitään sanottavaa. Istuin kuitenkin miettimään, mistä voisin kirjoittaa. Tuloksena oli sisällysluettelo seitsemänosaiseen kirjasarjaan. Nyt muutaman iteraation jälkeen meillä on koossa mielettömän hyväntuntuinen kokonaisuus seitsemänlukuiseen kirjaan, joka olisi tarkoitus saada julkaistua jouluksi. Nyt kun vielä saataisiin vielä hyvä kustantaja mukaan!

Huomaan kirjoittaneeni viime vuonna blogiin vain yhden jutun. Kehun siinä vuoden 2016 tuottoja. Viime vuoden tulos ei ollut yhtä juhlava, joten täytyy kehua sijoitusstrategiaani, joka jauhaa läpi vuosien mukavaa tuottoa. 

Aion tänä vuonna kirjoittaa ahkerammin. Haluaisin muokata blogia organisoidumpaan suuntaan ja käsitellä asiakokonaisuuksia sen sijaan että roiskaisen ulos jutun jostain satunnaisesta aiheesta, joka sattuu päähän pälkähtämään.


Hyvää sijoitusvuotta kaikille lukijoille!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

3 kommenttia:

Juho kirjoitti...

Mahtavaa kuulla, että aiot taas aktivoitua kirjoittamisessa. Odotan innolla oivaltavia blogikirjoituksiasi.

Zimbo kirjoitti...

Kirja! Wow! Liityt Suomalaisten sijoituskirjailijoiden harvalukuiseen joukkoon. Kirja varmaan ovaa ovia ihan eri tavalla kuin blogi.

Kirjan kirjoittaminen on aina listoilla asioista, joita elämänsä aikana pitäisi tehdä. Seuraavaksi istutat puun?

Arvosijoittaja kirjoitti...

Kiitos!

Olen tähän menneessä vain kaatanut puita. En ole istuttanut yhtään. Täytyypä harkita... Elämässä kait tärkeintä on puutarhanhoito?:)

Lähetä kommentti