Erikoistilanteitteni toinen kvartaali

maanantai 9. syyskuuta 2013
Päivityksiä erikoistilanteitteni kehityksestä.

Salkun sisältö

Tulokset

Laitan tästä kvartaalista alkaen muistiinpanoni yrityksestä kertovan alkuperäisen jutun kommentteihin:

Alla olevista yrityksistä en ole koskaan kirjoittanut, joten lyhyt kommentti tässä:

Awilco

Awilcon omistamat porauslautat on myyty vuosiksi eteenpäin, sillä Wilphoeniksin jatkosopimus allekirjoitettiin tulosjulkistusta edeltävänä päivänä. Wilhunterin sopimus loppuu vuoden 2015 lopulla ja Wilphoenixin vuoden 2017 lopulla. Liikevaihto on siis taattu pitkälle tulevaisuuteen, kunhan lautat vain kestävät.

Johto ilmoitti maksavansa kvartaalin tuloksen perusteella osinkoa dollarin per osake. Tämä on jo toinen dollarin suuruinen osinko toukokuun oston jälkeen, jolloin maksoin noin 12,5 dollaria per osake, joten osinkotuottoa on tähän mennessä rapsahtanut jo 16 prosenttia - ei hullumpaa.

Conrad Industries

Toisen kvartaalin aikana tilauskanta kasvoi 182 miljoonaan dollariin, joka on kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan! Conrad Industriesilla on edessä vuosi kovaa kasvua. Tilauskanta on kattanut viime vuosina 25-50 prosenttia liikevaihdosta, minkä perusteella arvioituna liikevaihto voisi nousta huimiin lukemiin. Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto on 22 prosenttia edellisvuotta korkeampi. Tilauskannan perusteella varovainenkin arvio johtaa vielä tuosta kiihtyvään kasvuun toisella vuosipuoliskolla.

Kova kasvu vaatii investointeja sekä telakoihin että käyttöpääomaan, minkä vuoksi vapaa kassavirta jäänee tänä vuonna reilusti edellisvuotta heikommaksi. Pelkkien ylläpitoinvestointien perusteella vapaa kassavirta on melkein 20 prosenttia yritysarvosta.

Macondon öljyonnettomuuden 22 miljoonan dollarin korvauspyynnön käsittely on viivästynyt. Ilmeisesti hakemusten joukossa on valtava määrä huijauksia, jotka työllistävät korvauksista päättävää lautakuntaa toden teolla. Saako Conrad Industries korvauksia ja miten paljon selvinnee vasta loppuvuonna.

Origen Financial

Paketoitujen asuntovaunulainojen takaisinkeruu jatkuu. Origen Financial palauttaa 14 senttiä pääomaa per osake toisen kvartaalin keruutulosten perusteella.

FF Group

Osake on yhä halpa:
  • P/E 13 = 11,6
  • EV/EBIT 13 = 6,7
  • FCFF/EV 13 = 11,7%

Liikevaihdosta kolme neljännestä syntyy nyt Kreikan ulkopuolella ja tulos lähes kokonaan.

FF Groupin Kreikassa sijaitsevat tavaratalot ja jälleenmyyntiliiketoiminta ovat viime vuosina kasvattaneet hiljalleen markkinaosuuttaan, mikä Kreikan aina vaan jatkuvan laman vuoksi näkyy lähinnä liikevaihdon lievänä kasvuna. Laman väistyessä joskus tulevaisuudessa noiden omistusten arvo kasvanee roimasti. 

Kuva: © BirgitH / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiinnostava sijoitus: take two

Olen tässä laskelmoinut take-twon tuottoja uudesta gta:sta. mielestäni voivat ylittää tuplasti analyytikkojen ennusteet. Gta-online ja dlc, takaavat tulevia tuottoja. Myös pc:lle ja nextgenille tod.näköinen tulevaisuudessa ilmestyminen.


Kurssi puolestaan ei ole edes analyytikkojen konsensus targetissa. "sell the news" luultavasti pitää kurssia alhaalla vielä tovin. gta 5:han möi 800 miljoonaa ensimmäisenä päivänä. Ylitti tuplasti analyytikoiden ennusteet. market cap vain 1,5 b.

Market capin verran myyntiä tulee kuukaudessa helposti.


Arvosijoittaja kirjoitti...

Olen viimeksi tosissaan tutustunut TTWO:hon melkein kymmenen vuotta sitten. Eli en tunne firmaa nykytilaa oikeastaan ollenkaan.

TTWO kertoo GTA V:n myynnin liikevaihdon olleen miljardi dollaria kolmen ensimmäisen päivän aikana:

http://ir.take2games.com/phoenix.zhtml?c=86428&p=irol-newsArticle&ID=1856686&highlight=

Luku on massiivinen, mutta kannattaa huomata, että kyse on kaupoissa syntyvästä liikevaihdosta. Tuosta liikevaihtoa TTWO:lle lienee noin kolmannes.

TTWO julkaisi GTA IV:n vuonna 2008 ja vuoden tulos hyppäsi sataan miljoonaan dollariin edellisten vuosien tappioista (2007:-138 MUSD, 2006:-185 MUSD). Seuraavina vuosina liikevaihto kutistui ja liiketoiminta kääntyi taas tappiolliseksi.

TTWO ei ole koskaan maksanut osinkoa ja osakkeiden määrä on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta. Pääomaa ei ole siis palautettu omistajille. Toisaalta liiketoiminta ei ole viime vuosina kasvanut ja kannattavuuskin on ollut pakkasella, kunnes uusi GTA taas tuottaa rahaa. Näyttää kovasti siltä, että raha, joka on pidetty firmassa, ei ole tuottanut mitään.

Näin nopean tarkastelun perusteella näyttää aika varmalta, että TTWO tekee tänä vuonna ennätystuloksen, mutta tulos ei juurikaan hyödytä omistajia, jos sijoituksen tuloksen ovat samankaltaiset kuin aiempien GTA:den yhteydessä?Anonyymi kirjoitti...

Icahnilla on yli 10 prossan osuus jonka luulisin parantavan omistajien asemaa. Bret Icahnilla paikka hallituksessa.

Mielestäni houkuttelevinta taketwo:ssa on se, että hinnoittelu näyttää perustuvan "vanhoille" ennustuksille. Niin reippaasti ennustukset ylitetään, että niitä ei ole kyllä leivottu vielä hintaan.

Tämän hetken vuoden tulos per osake (2,5 $) ennustuksilla p/e on noin 7. Osakekohtainen tulos näyttää menevän rikki todella reippaasti.(3 päivässä jo miljardi myyntiä ja japanissa ei edes vielä myynti alkanut)

Arvosijoittaja kirjoitti...

ICahnin mukanaolo tosiaan muuttaa tilaisuutta houkuttelevammaksi.

Täytyypä tutustua yritykseen tarkemmin.

Anonyymi kirjoitti...

vielä ennustuksien ylityksestä. http://www.nasdaq.com/article/mt-insider-calculating-the-impact-from-ttwos-grand-theft-auto-sales-40-earnings-upside-potential-35-tp-cm278910

3,5 $ osakekohtainen tulos vuodelle on mielestäni sekin todella konservatiivinen ennustus. Näyttää siltä että wallstreet arvostaa taketwota 7 p/e luvulla. Tällä kerrottuna saadaan osakkeen arvoksi 24,5. 44 % nousu näillä luvuilla. Nythän pörssissä 17 $

Arvosijoittaja kirjoitti...

Kaivelin jonkin verran Take-Two:ta ja ostin pienehkön position. Tilaisuus näyttää erittäin lupaavalta. En ole ehtinyt tutustua tilanteeseen kuin pinnallisesti. Päätän sijoitanko suuren vedon TTWO:hon jossain vaiheessa, kun löydän riittävästi aikaa analysoida firmaa kunnolla, Niin ja jos kurssi ei ole karannut käsistä.

Teesi tässä vaiheessa:

- GTA V lienee myynyt tässä vaiheessa jo lähes 20 miljoonaa kopiota

- Olettaen että TTWO saa 20 USD per kopio, tuo tarkoittaa 400 MUSD pottia. 400 MUSD liikevaihtoa GTA V:stä on aika hyvin linjassa IV:n kanssa, joka myi 11 M yksikköä ekassa kuussa ja tuotti 230 MUSD liikevaihtoa.

- ICahn omistaa 12 prosenttia firmasta ja rupeaa pakottamaan johtoa omistajaystävällisemmäksi.

- TTWO tekee yhä suurimman osa liikevaihdosta PS ja XBox -konsoleilla. Molemmista on tulossa uusi versio, jotka tuovat vetoapua.

Vgchartsista löytyi myyntitilasto ajalta 17-21. syyskuuta USA:sta ja UK:sta.

USA
1. GTA V X360 5 939 351
2. GTA V PS3 3 675 906

UK
1. GTA V X360 1 287 756
2. GTA V PS3 971 456

Tuossa on 12 miljoonaa yksikköä. Julkisuuteen ilmoitettu 1 miljardi liikevaihtoa tekee 60 USD yksikköhinnalla 16,7 miljoonaa yksikköä. Arvioin tuosta että tällä hetkellä voidaan olla hyvinkin lähellä 20 millin rajaa.

Suurin riski tässä sijoituksessa on se, että ICahn ei onnistu pakottamaan johtoa järkevämpään suuntaan. TTWO:han missasi Wii:n, mobiilipelaamisen ja digitaalisen jakelun:) Firma on aina vaan GTA:n varassa.

Alla viime vuoden parhaiten myyneet pelit (globaali myynti):

Sija Title Platform #
24. Borderlands 2 X360 2 187 111
32. NBA 2K13 X360 1 868 791
45. NBA 2K13 PS3 1 451 307
53. Borderlands 2 PS3 1 269 340
62. NBA 2K12 X360 1 172 630
63. Max Payne 3 PS3 1 167 994
90. NBA 2K12 PS3 845 716
96. Red Dead Redemption PS3 812 993

Zimbo kirjoitti...

TTWO:n osakkeita on shortattu ällistyttävän paljon,17.5% floatista (30.8 data Yahoo!:sta). Tuo on siis ennen GTA:n julkistusta, joten monet kai veikkasivat heikkoa menestystä.

Anonyymi kirjoitti...

Otetaan myös huomioon että peliä ei ainakaan vielä ole julkaistu PC:lle.
Joten kun tämä tapahtuu pientä nousua saadaan noihin myyntimääriin.

Zimbo kirjoitti...

GTA IV myi 4,5 vuodessa yhteensä 25m kpl, joten GTA V on jo nyt ihan eri tasolla.

GTA V on myynyt tähän mennessä ehkä 2,5 kertaisella vauhdilla (1st day sales 800m vs 310m).

GTA IV 1st day kappalemäärä oli 3,6m, eli 86$ per kappale? Saiko peleistä tuolloin noin paljon?

Seuraava mittauskohta on viikon myynti. GTA IV sai kokoon 500m ja 6m kpl (retails sales). Eli 83$/peli. http://www.reuters.com/article/2008/05/07/us-grandtheftauto-sales-idUSWNAS233520080507

Anonyymi kirjoitti...

Monet sanovat/luulevat että yhtiö makaa yhden pelin varassa. take two omistaa 2k gamesin jolta tulee myyvää tavaraa joka vuosi! Ja nyt kun uudet konsolit tulevat markkinoille niin eiköhän myynti parane entisestään. Itse ainakin olen junassa mukana! Ainoa miinus puoli taitaa olla ettei kännykkä peleihin olla panostettu yhtään!

Zimbo kirjoitti...

GTA V ei toimi PS4:ssa, eikä XBox Onessa.

TTWO:lla ei päätöstä niiden tekemisestä. http://gamerant.com/grand-theft-auto-5-ps4-xbox-one-rockstar-games/

Zimbo kirjoitti...

Next gen versiota ei toisalta kannata julkistaa nyt. Se saisi ostajat odottamaan parempaa versioita. Parempi tehdä peliä kaikessa hiljaisuudessa, julkistaa se sopivalla hetkeää ja myydä toinen peli samoille asiakkaille.

Zimbo kirjoitti...

GTA V online katalysti ei ole toteutumassa, koska online peli on liian buginen
http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2013/10/11/rockstars-gta-online-apology-is-a-500000-direct-deposit/?partner=yahootix

Anonyymi kirjoitti...

Bugeja korjataan vauhdilla ja kassakone laulaa mukavasti ensivuonna

Lähetä kommentti