Retail Holdings on yhä 30% aliarvostettu

torstai 17. helmikuuta 2011

Perinteikäs ompelukonevalmistaja Singer päätyi konkurssiin vuonna 2000. Singerin länsimaissa vähemmän tunnettu osa,  Singer Asia, jäi Retail Holdings - yhtiöön. Singer Asia myy ja valmistaa kodinkoneita Thaimaassa, Bangladeshissa, Pakistanissa, Intiassa ja Sri Lankassa. Singer on tominut Etelä-Aasiassa 1800-luvulta lähtien ja yrityksellä on siellä vahva tuotemerkki.

Retail Holdings on puhdas holdingyhtiö, joka omistaa 56% Singer Asia:ta, jonka maayhtiöt on listattu paikallisiin pörsseihin.  Maayhtiöiden markkina-arvo on siis helposti määritettävissä.

Retail Holdingsin omistajat ajavat omistusten realisoimista ja koko yrityksen lopettamista. Viimeksi elokuussa yritys sopi Singer Bangladeshin myynnistä. Yrityksen toimitusjohtaja Stephen Goodman vaimoineen omistaa 25,2% osakepääomasta, mikä takaa johdon myötämielisyyden yrityksen realisoinnille. Retail Holdings on palauttanut useita kertoja pääomaa omistajille, maksaa osinkoa ja ostaa omia osakkeita takaisin.

Retail Holdingsin omistukset:

- Maayhtiöt:  72,2 MUSD
- Singer Bangladesin myyntihinta verojen jälkeen: 50,6 MUSD
- 11% KSIN velkakirjat: 25,2 M

Yhteensä 148 miljoonaa dollaria, joka tekee 28 dollaria per osake.

Omaisuuden realisoinnista aiheutuu kuluja ja enemmistöosuuksien myynti ei välttämättä onnistu markkinahintaan varsinkin kun omistusten hinta on noussut rajusti vuoden 2010 aikana. Arvioin siksi käyväksi arvoksi 23 - 26 dollaria per osake. Osakkeen kurssi on 15,80 dollaria, joten osake on vähintään 30% aliarvostettu.

Retail Holding ei kerää palstatilaa ja on liian pieni useimmille rahastoille ja institutionaalisille sijoittajille, minkä takia osakkeen arvostus ei välttämättä koskaan nouse todellista omaisuutta vastaavalle tasolle. Sijoituksen onnistuminen ei kuitenkaan vaadi kurssinousua, sillä yrityksen tavoitteena on realisoida omistuksensa ja palauttaa pääoma omistajille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti