Olen palannut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015
En ole vuodenvaihteen jälkeen ehtinyt kirjoittaa uusia juttuja. Sijoittaminekin on ollut tauolla. Kerron nyt missä olen ollut.

HUIPPUA!

Päätimme melkein kaksi vuotta sitten avata seikkailupuiston Espooseen. Valitsimme yrityksen nimeksi enteellisesti "Huippu". Puistosta tulikin lopulta huippu, mutta matka on ollut pitkä ja kivinen. Useaan otteeseen on täytynyt puskea läpi harmaan kiven.

Seikkailupuiston rakentaminen alkoi syksyllä seikkailuradoista. Vuodenvaihteen jälkeen tontille nousi kioskirakennus, seikkailuratojen laskeutumisalustat, kulkureitit ja paljon muuta. Hankimme toiminnanohjauksen tietojärjestelmät, värväsimme henkilökunnan ja markkinoimme.


Työtä riitti kellon ympäri. Ongelmistakaan ei ole ollut puutetta. Muun muassa vesijohtoa etsittiin kaivinkoneen kanssa pitkään ja hartaasti. Lopulta saimme puiston valmiiksi ja avattua aikataulussa. Avajaisviikkomme huipentui yhteiseen avajaisjuhlaan Espoon kaupungin kanssa. Pääsin arvovaltaiseen seuraan.


Espoon kaupunginjohtaja avasi Leppävaaran urheilupuistoon valmistuneen skeittipuiston, Angry Birds -leikkipuiston sekä Seikkailupuisto Huipun. Kuvassa Rovion Peter Vesterbacka, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä  ja minä.
HUIMA TOUKOKUU

Puiston avaaminen yleisölle oli jännittävää. Tuleeko kukaan kiipeilemään? Joudummeko seisoskelemaan tyhjässä puistossa ja tähyilemään tulisiko jostain ehkä asiakas? Kauaa ei tarvinnut jännittää. Ihmiset löysivät totta tosiaan puiston! Kävijämäärät toukokuussa ovat olleet hämmästyttävät!

Käyttäjiltä on saatu uskomattoman erinomaista palautetta.

"Asiakaspalvelu on aivan huippua! 9 v tytär totesi seikkailun jälkeen. Tämä oli mun elämäni paras päivä"

"Paras asiakaspalvelu mihin olen vuosiin törmännyt! Huippu Staff on todella nimensä arvoinen ja radat on mahtavia! Hauskaa oli niin radalla kuin maan kamaralla seuraillessa, suosittelen kaikille!"

Ihmiset lähtevät puistosta iloisina, hyväntuulisina ja suorastaan onnellisina! Tällaista palvelua on hauska pyörittää!
ENSIMMÄISIÄ KERTOJA

Olen koulutukseltani tietotekniikan diplomi-insinööri. Kuvittelin ennen tätä hanketta omaavani laajan kokemuksen työelämästä, olenhan asunut 10 vuotta ulkomailla, tiimeissäni on ollut lukuisia eri kansallisuuksia ja olen ehtinyt olla kaikenlaisissa hommissa.

Tämä ei pitänyt ollenkaan paikkaansa.

En ole eläissäni tehnyt ruumiillista työtä. Opin hankkeen aikana että vaikkapa kulkureittien kaivaminen on mielettömän raskasta työtä. Kaksi tuntia ojankaivua kypsyttää meikäläisen kunnon täysin. Toisaalta aivot ovat täysin vapaat sekä työn aikana että sen jälkeen. Kotiin päästyä eivät työongelmat päässä pyöri.

Olen työskennellyt koko urani äijäporukoissa. Kun aloitin opiskelut 80-luvulla Otaniemessä, meitä oli vuosikurssilla kait noin sata ja joukossa kaksi naista. Sama tahti jatkui työelämässä. Saksassa ja Itävallassa on ihan yhtä vähän naispuolisia diplomi-insinöörejä kuin täällä pohjolassa. Englantilaisten, jenkkien, kiinalaisten ja intialaisten tietotekniikkainsinöörien porukat olivat nekin äijäporukkoja.

LOPUKSI

Seikkailupuisto Huippu  pyörii täysillä kierroksilla! Oli aikakin, sillä yrittäjät ovat täysin piipussa. Joku kysyi aiotko pitää lomaa kesällä. Vastasin että ensin tavoitteena on päästä viisipäiväiseen työviikkoon, sen jälkeen 40-tuntiseen työviikkoon, missä vaiheessa kesä lienee jo ohi. Onneksi puisto sulkeutuu talveksi!

En ole vuoden alun jälkeen ehtinyt seurata sijoituksiani, enkä etenkään etsiä uusia kohteita. Alan taas hiljalleen käynnistää sijoitustoimintaani ja ehkä tähän blogiinkin alkaa taas ilmestyä uutta sisältöä.

Kuuntelin viime syksynä Rami Aarikan esitystä Laitilan Wirvoitusjuomista. Rami totesi jossain välissä että jos tulee ongelmia niin "kyllä me aina joku ratkaisu keksitään". Meidän matkalla huipulle on ollut monta lähes toivottomalta tuntuvaa tilannetta.

Aina me vaan keksittiin ratkaisu.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea yritykselle!

Saako tiedustella, mitä projekti kokonaisuudessaan maksoi? Entä mitä jää tällä hetkellä kulujen jälkeen viivan alle?

Juha Salmenperä kirjoitti...

Onnea yritykselle minunkin puolestani. Hienoa jos kerkeät kirjoittamaan, suomalaisista sijoitusblogeista tätä on ollut suurin ilo ja hyöty lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä puisto haiskahtaa menestykseltä. Loistava sijainti muiden liikuntapalvelujen yhteydessä ja miljoona ihmistä lähibussimatkan päässä ja siihen turistit päälle. Hienoa!

Arvosijoittaja kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta!

Fyysikko kirjoitti...

Huippu on huippupaikka! Onnittelut puiston avaamisesta ja käsittääkseni odotuksia paremmasta menestyksestä!

Lähetä kommentti