Q3 2014

torstai 9. lokakuuta 2014
Kvartaali tuli ja meni muuttamatta salkkuni arvoa juuri ollenkaan.  Indeksi sen sijaan ponkaisi tämän vuoden tuloksessa ohi. Kirjoittelin taas kerran hajanaisia ajatuksia pienistä yhtiöistä.
Sijoitukseni tuottivat kvartaalin aikana kokonaiset 0,5 prosenttia ja indeksi ohitti salkkuni tuoton tänä vuonna:Jäin koko vuoden tuloksessa jälkeen indeksistä viimeksi vuonna 2011. Loppuvuosi näyttää miten käy!

Sijoitus-Invest

Puhun kuukauden kuluttua Sijoitus-Investissä pienistä yhtiöistä maailmalta:

Ke 12.11 klo 13:00, Sijoitus Plaza, A-sali
Ke 13.11 klo 14:00, Sijoitus Plaza, A-sali

Tervetuloa kuuntelemaan!

Muutoksia blogiin

Päätin keskittyä jatkossa kirjoittamaan ajankohtaisista sijoitusideoista, sijoittamisesta ja yrittämisestä. Poistan blogista salkkuni sisällön, josta raportoin enää sijoitustuloksen ja senkin vain jos se kiinnostaa lukijoita.

Blogin tarkoituksena ei ole mallisalkun pyörittäminen. Analysoin ja mallinnan sijoituskohteeni perusteellisesti ennen sijoittamista. Sen jälkeen saatan päättää hyvin nopeasti sijoitusten kasvattamisesta tai myymisestä. Hyvät mallit yrityksen kehittymisestä ja eri skenaarioista mahdollistavat uutisten nopean tulkitsemisen ja reagoinnin.  Paras tapa ulkopuoliselle replikoida salkkuani olisi sijoittaa hallinnoimaani rahastoon, jos sellainen joskus vielä toteutuu.

Pienet yhtiöt (taas kerran)

Pieniin yhtiöihin sijoittaminen on avoinna jokaiselle, joka on riittävän köyhä. Alle miljoonan euron salkkua sijoittava pääsee mukaan kohteisiin, joihin varakkaammat eivät pääse. Leikkiin mukaan lähtevän pitää kuitenkin varata riittävästi aikaa kohteiden ymmärtämiseen. Pienet yhtiöt tarjoavat jokamiehelle tilaisuuden toteuttaa "amerikkalaisen unelman".

Pyrin sijoitusteesijutuissa esittelemään havaintoja, jotka eivät irtoa ihan itsestään yrityksen raporteista. Usein kahvia on tullut juotua ja housuntakamusta kulutettua melkoisesti ennen oivallusta. Työ ei kuitenkaan lopu oivallukseen. Sen jälkeen pitää ymmärtää yrityksen toiminta niin hyvin, että tulevaisuuden uutiset pystyy tulkitsemaan oikein. Suurin osa tästä työstä jää lukijalle.

Sijoittaminen muuttaa hiljalleen omaa käsitystä riskistä. Moni epäröi osakesijoittamista täystappion riskin pelossa. Vaikkapa korkeakorkoiseen tiliin sijoittaminen saattaa tuntuu turvalliselta siitä huolimatta, että inflaation vuoksi tappion riskin todennäköisyys lienee lähellä sataa prosenttia. Epärationaalinen pelko estää sijoittamisen tuottavasti. Ajan myötä onnistumisten ja epäonnistumisten myötä käsitys sijoitusten riskistä muuttuu.Kuva: © BirgitH / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon sijoitusideoiden jakamisesta blogissasi :) Mielestäni blogisi on paras suomalainen sijoitusblogi ja auttanut minua erittäin paljon sijoitusurani alussa. Olen nuori mies, joka on aloittanut sijoittamisen alle kolme vuotta sitten. Onnekseni olen löytänyt blogisi josta olen bongannut muutaman loistosijoituksen. Keskityn myös täysin pieniin yhtiöihin, koska vain niissä on riittävä tuottopotentiaali ja instituutiot eivät niitä ole vielä löytäneet tai yleensä eivät pysty niihin koskemaan pienen Mcapin takia. Tottakai toivoisin, että jatkat sijoituskohteiden analysiontia blogissasi, mutta ymmärrän täysin kantasi. Olen valmis sijoittamaan johtamaasi rahastoon, kun vain sen perustat ja pääomani ovat riittävät merkitsemiseen :) Kiitos vielä kerran loistavasta blogista!

TT kirjoitti...

Ainakin minua kiinnostaa jossain määrin sijoitustuloksesi. Sen sijaan uusista ideoistasi minua kiinnostaa eniten ajatusmallisi. Ei niinkään suoraan ne yhtiöt joista olet kiinnostunut. Tämä ihan jo pelkästään siitä syystä, että minulla ei ole paljoa pääomia käytettävissä. En myöskään juuri seuraa muita pörssejä kuin omaamme lukuunottamatta yleisellä tasolla Sepen ja Daxin seuraamista.

Täytyy yrittää muistaa tulla seuraamaan esitystäsi sijoitusmessuilla. On ihan kiva nähdä millainen mies on hyvän sijoitusblogin takana. Jatka samaan malliin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, mielellään kuulisin enemmänkin pienistä yhtiöistä euroopassa ja Usassa. Suomen ja pohjoismaiden markkinoita ja uusia sijoituskohteita on suht helppo löytää ja seurata, mutta haluaisin laajentaa salkkuani eurooppaan ja Usahan. Ongelmani taitaa olla poikkeuksellinen, ongelmani ei ole pääoman puute vaan hyvien yhtiöiden löytäminen. Ja kiitos loistavasta blogista

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän myös päätöksesi salkun sisällön poistamisesta, mutta olisin toivonut että jatkossakin esittelen analyyseja eri yhtiöistä. Sillä nämä analyysit ovat olleet sivustosi suola ja niistä on saanut itselleen vertaisarvioita yrityksiin, joihin on mahdollisesti jo itsekin jossain vaiheessa tutustunut.

Arvosijoittaja kirjoitti...

Poistan blogista salkkuni sisällön, mutta osakeanalyysejä on tarkoitus julkaista jatkossakin kunhan kohteita löytyy ja aikaa kirjoittamiseen. Yritin sanoa että otan salkkuni ulos blogista, minkä jälkeen blogi keskittyy osakeanalyysiin sekä sijoittamiseen.

Saatan jatkossa kirjoittaa myös yrittämisestä. Ainakin erinäisistä julkisen sektorin lupa-asioista on kertynyt melkoisesti hampaankoloon.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavia lukuhetkiä olet täällä sivustollasi tarjonnut. Jatka toki parhaasti mukaan kirjoittamista, tuolla meidänkin yliopistolla useampi seuraa blogiasi kun on tullut puheeksi ruokapöydässä.

Lähetä kommentti