Tilinpäätös Q2/2013

maanantai 1. heinäkuuta 2013
Loistavan alkuvuoden jälkeen toisen kvartaalin tuotto jäi pankkitalletuksen tasolle, mikä ei juurikaan ilahduta - osakesijoituksen riskistä pitää saada parempi korvaus.  Ilahduttavasti hyvät yhtiöt tuottivat indeksiä enemmän, tosin naurettavan pienellä yhden promillen marginaalilla.


Vuoden 2013 tuotto tähän mennessä on ilahduttava.Toisen kvartaalin olisi tuottojen perusteella voinut jättää kokonaan väliin.

Erikoistilanteet
0,30 %
Hyvät yhtiöt
0,22 %
Vertailuindeksi
0,12 %

Lisää hyviä yhtiöitä

Löysin yllättävästi kvartaalin aikana salkkuuni kaksi uutta hyvää yhtiötä: Fairfax Financial ja Whistler Blackcomb Holdings. Kommentoin loistavan sijoittajan Prem Watsan johtamaa Fairfaxia jo aiemmin tässä.

Whistler Blackcomb Holdings omistaa 75 prosenttia Whistlerin laskettelukeskuksesta, joka sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Vancouverista. Whistler Blackcomb Holdings on osakebondi, eli siis kestävää noin seitsemän prosentin osinkoa maksava yritys, joka kasvaa vähintään inflaation verran, mutta todennäköisesti nopeammin.

Kanadan valtio avittaa Whistler Blackcomb Holdingsin liiketoimintaa. Vuoden 2010 talviolympialaisten laskettelukisat pidettiin Whistlerillä, minkä vuoksi Kanadan valtio levensi vuorelle johtavaa moottoritietä, paransi Vancouverin lentokenttää ja paransi infrastruktuuria. British Columbian osavaltion liikevaihtovero pieneni huhtikuun alusta kahdestatoista prosentista viiteen prosenttiin, mikä leventää Whistler Blackcomb Holdingsin marginaaleja.

Pohjois-Amerikkaan perustettiin viimeksi merkittävä uusi laskettelukeskus kahdeksankymmentäluvun alussa. Uusia paikkoja ei ole enää tarjolla, minkä ansiosta Whistler Blackcomb Holdingsilla on leveä vallihauta. Tavallisesti kilpailuedun arviointi jo 10 vuoden päähän on tavattoman vaikeaa. Tässä tapauksessa pohdintaan kului noin kolme sekuntia, sillä uuden vuoren syntyminen kestää tuhansia vuosia.

Kuva: © Robert3344 / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti