Tilinpäätös Q1/2012

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tilinpäätös Q1/2012
Vuoden ensimmäinen kvartaali oli osakesijoittajalle ilahduttava! Vertailuindeksini nousi 9,6 prosenttia, mikä jäi jälkeen salkustani siitäkin huolimatta, että olen pitänyt melkein kolmanneksen pääomasta käteisenä.

Sijoitustulos Q1/2012

Alla sijoitusteni kehitys ensimmäisessä kvartaalissa:


Koko salkkuni tuotti 10,3 prosenttia: 

Erikoistilanteet
20,5 %
Hyvät yhtiöt
6,4 %
Rahastot
10,5 %
Käteinen
0,4 %
Koko salkku
10,3 %

Sijoitukset

Salkkuni pääoma on jakautunut seuraavasti:

Salkussa on seuraavat sijoituskohteet:


Kvartaalin tapahtumia

Toteutuvia katalyyttejä

Yritys
Katalyytti
Freenet
Asiakaskato pysähtyi 2011 ja osingonnosto 1,0 euroon
Hornbeck Offshore
Öljynporaus toipuu Meksikonlahdella
Tucows
Omien osakkeiden osto
Berentzen Gruppe
Osingonnosto 0,9 euroon

Katalyytteja, jotka eivät vieläkään toteutuneet

Danier Leatherin johto ei suostu palauttamaan pääomaa, mikä pitää osakkeen arvostusta keinotekoisesti alhaalla. Osakkeen arvostus on järjettömän alhainen EV/EBITDA = 1,3.

Iloisia yllätyksiä

Retail Holdings maksaa dollarin verran osinko per osake. Sijoitusteesini mukaan Retail Holdings realisoi omistuksensa ja palauttaa vapautuvan pääoman osakkaille – en ollut varautunut saamaan osinkotuottoa. Noiden omistusten liikevaihto kasvoi keskimäärin 25,4 prosenttia viime vuonna, joten myynnin hidas eteneminen näyttäisi parantavan kauppahintaa.

United Parcel Service osti hollantilaisen TNT:n, mikä oli mielestäni erittäin hyvä siirto pitkän aikavälin kilpailuasemaa ajatellen.

Vähemmän iloisia yllätyksiä

Kreikan valtio pakotti minut vaihtamaan lainani, vaikka äänestin vastaan.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogi.arvosijoittaja.fi -sivustolla esitettävä informaatio ei ole tarkoitettu osto- tai myyntisuositukseksi. Sijoituspäätökset tulee tehdä henkilökohtaisten arvioiden ja riskianalyysien perusteella. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta mistään välillisistä tai välittömistä rahallisista tappioista, jotka ovat aiheutuneet sivustolla julkaistusta tiedosta. blogi.arvosijoittaja.fi-sivuston omistaja ei ota vastuuta julkaistun tiedon oikeellisuudesta tai siinä esiintyvistä virheistä. blogi.arvosijoittaja.fi -sivuston omistaja ei ota vastuuta linkeistä muille sivustoille. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus päivittää tietoja tai poistaa sivustolla olevia tietoja milloin tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti