Berentzen 2Q Tulos
Viinan myynnin väheneminen Saksassa ja tuotevalikoiman karsiminen pienensi liikevaihtoa 6,5 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Aurelius AG:n käynnistämä järkeistysohjelma etenee hiljalleen ja Berentzenin tuloksentekokyky paranee. Yrityksen arvostus on yhä halpa, joten jään odottamaan tuloksen kehitystä.
Lisää tietoa Berentzenistä löytyy täältä.
Birner 2Q Tulos
Viime vuoden loppupuolella perustetun hammaskirurgisen yksikön toiminta on lähtenyt hitaasti liikkeelle ja heikentänyt tulosta. Johto arvioi käynnistymisvaiheen kestävän vielä tämän vuoden loppuun saakka. Birner on tähän saakka joutunut ohjaamaan vaativampia hammaskirurgisia toimenpiteitä tarvitsevat asiakkaansa kilpailijalle, minkä takia tarjonnan laajentaminen on mielestäni perusteltua ja uuden yksikön käynnistymistä kannattaa odottaa pidempäänkin kuin vuoden loppuun.
Liikevaihto kasvoi neljä prosenttia viime vuodesta ja Birner osti jonkin verran omia osakkeitaan takaisin. Osake on yhä halpa.
Analyysi Birneristä löytyy täältä.
Kuva: © Gerd Altmann, Jerzy Sawluk / pixelio.de. Kuvien lähde: http://www.pixelio.de/.
2 kommenttia:
Terve,
Miten kestävällä pohjalla mielestäsi Tucowsin (mahdollinen) MOAT on? Onko mahdollista että jokin Googlen tyyppinen jättiläinen tulee huvikseen markkinoille pilaamaan kekkerit? Mitäs jos Google keksii esimerkiksi jonkun .goog päätteen joka valloittaisi markkinat ja kukaan ei haluaisi jatkossa käyttää .com päätteitä? En tunne yrityksen liiketoimintaa, mutta pyrin hahmottamaan mahdollisia riskejä joita olet varmasti miettinyt kunnolla.
Moi,
Kiitos hyvästä kysymyksestä! Suurin osa ajasta Tucowsin analysoinnissa meni moatin ymmärtämiseen...
Tucowsilla on yllättävän vahva moat noin pieneksi firmaksi.
Tucows välittää domain-nimiä pienille ja keskisuurille palveluntarjoajille (web-hostaus, pk-sektorin web-ratkaisut jne) sekä suoraan loppukäyttäjille. Yksittäisen kaupan suuruus on vain 10 - 20 dollaria, josta Tucowsille jää muutama dollari katetta. Myytyjen domain-nimien tilaus uusitaan tyypillisesti 1-2 vuoden kuluttua, josta syntyy samansuuruinen minitransaktio. Raha kerätään maailmalta siis pienenpienillä transaktioilla ja koko business on kannattaa vain ja ainoastaan siksi, että Tucowsilla on mielettömän suuri volyymi transaktioita ja että transaktioiden ajaminen on täysin automatisoitu - Tucowsilla on 11 000 OpenSRS jälleenmyyjää ja 10 miljoonaa voimassaolevaa domain-sopimusta.
Uusi peluri joutuisi pyörittämään toimintaansa tappiolla ja markkinoimaan palveluaan pitkään ennen kuin transaktioiden volyymit alkaisivat edes kattaa juoksevat kustannukset. Veikkaan, että Tucowsin ostaminen olisi reilusti halvempaa kuin kilpailevan palvelun lanseeraaminen.
Tucowsin tärkeimmät kilpailijat tarjoavat domain-nimiä osana suurempaa palvelupakettia, jossa domain-nimi on pieni osa koko kakusta. Tucowsin asiakkaat ovat domain-busineksen long tailissa, eli asiakkaita, jotka eivät ole webbiprojektitaloille kannattavia. Tucows on minun käsittääkseni domain-nimien long tailissa selvä markkinajohtaja, eikä kellään toisella ole vastaavaa jakeluverkostoa.
Nuo uudet loppupäätteet ovat tosiaan tulossa ja Google voi ensi vuoden alusta hakea .google -päätettä, jonka rekisteröinti muuten maksaa vaatimattomat 185 000 USD + vuosittainen 25 000 USD:) Noiden kalliiden päätteiden myynti ei ole Tucowsin businesta. Googlen ei mielestäni taloudellisesti kannattaisi lähteä rakentamaan kilpailevaa systeemiä. Parempi optio lienee Tucowsin ostaminen.
Nopea teknologian muutos tavalla, joka tekee Tucowsin tarpeettomaksi, on riski, jota ei voi poissulkea. Internettiä on kuitenkin aika vaikea muuttaa perustavanlaatuisesti, koska siinä on kiinni massiivinen määrä päätelaitteita. Esimerkiksi IPv6:n sisäänajo on osoittautunut tautisen vaikeaksi.
Lähetä kommentti